Mai sunt locuri pentru revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru zile la pensiune costă 600 de lei, iar cina la un local de lux şi cazarea o noapte fac 420 de lei.

Proprietarii de hoteluri şi restaurante din Baia Mare s-au întrecut anul acesta în oferte pentru noaptea de revelion. Cu toate acestea, unii dintre ei se plâng că au rămas cu localurile pe jumătate goale.
Sumele percepute pentru cina festivă se situează în jurul cifrei de 400 de lei. Asta dacă amatorii vor şi o cameră pentru o noapte. „La Rivulus, pentru 420 de lei invitaţii vor primi o mică atenţie şi prânzul de a doua zi”, precizează Cristina Koteţ, recepţioneră la hotelul băimărean de patru stele. Aceste „mici atenţii” pot consta în  lumânări parfumate, sticluţe cu şampanie şi felicitări. Meniul din noaptea trecerii dintre ani va fi, ca în fiecare an, surpriza bucătarului, stropit cu băuturi fine pe alese, în funcţie de cerere şi preferinţă. Clienţii care nu vor să se cazeze la hotel respectiv, pot opta doar pentru meniul de revelion. Aceasta costă 270 de lei şi include cina festivă şi prânzul de a doua zi.

Rezervări până în ultima clipă

Proprietarii de hoteluri le oferă clienţilor, pe lângă cină şi un program de divertisment şi focuri de artificii. „Noi mai avem locuri libere pentru noaptea de revelion, deoarece locurile s-au ocupat în proporţie de 50%”, precizează Koteţ.
Alţii însă au vândut deja de câteva zile fiecare loc disponibil. „Ultima rezervare am făcut-o în urmă cu câteva zile, unor belgieni. Toate locurile s-au ocupat”, spune Martin Hulbar, proprietarul hotelului Carpaţi din Baia Mare. Acesta mai adaugă că a organizat activităţi pentru a satisface gusturile tuturor clienţilor. „Am transformat hotelul în casă de cultură” glumeşte Hulbar, dar nu vrea să dezvăluie nimic din programul pregătit pentru petrecăreţi. Pentru ca trecerea în noul an să fie cu adevărat spectaculoasă, toţi invitaţii vor admira focul de artificii de pe platforma hotelului. Ei vor fi serviţi cu vin fiert sau tradiţionala şampanie.
Hotelul „Ambassador” oferă doar cina festivă din noaptea de Anul Nou pentru suma de 330 de lei de persoană.

Preţuri accesibile
La polul opus rămân pensiunile agroturistice din Maramureşul istoric, unde preţurile sunt accesibile tuturor. Pentru un sejur complet de patru nopţi şi patru zile, la care se adaugă cina festivă din noaptea de revelion, preţul începe de la 600 de lei de persoană. Un avantaj în plus este locaţia acestor pensiuni, majoritatea fiind amplasate în apropierea pârtiilor. Proprietarii de pensiuni rămân la meniul clasic cu produse tradiţionale pentru noaptea dintre ani: sarmale, cârnaţi, piftie, stropite din belşug cu palincă de Maramureş sau vin ori tulburel.

100 de lei în plus pentru un sejur

Noaptea de Anul Nou petrecută la restaurantul unui hotel de lux din Baia Mare este aproape cât un sejur de patru zile la o pensiune din judeţ. Cu încă aproximativ 100 de lei în plus, băimărenii pot să păşească în noul an pe pârtiile de schi. Să nu mai punem la socoteală faptul că ţinuta este obligatorie la restaurante. Alţi bani, altă distracţie!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite