Noi locuri de parcare în toate cartierele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru un loc de parcare se plăteşte anual între 120 şi 156 de lei, în funcţie de zonă. Sumele pot fi mai mari, dacă mai mulţi oameni licitează pe acelaşi loc

Primăria Braşov va scoate la licitaţie câteva mii de locuri de parcare în Astra, Bartolomeu, Tractorul, Craiter, Triaj şi zona Griviţei. Edilii vor amenaja spaţiile în funcţie de terenurile libere identificate, dar şi de discuţiile cu asociaţiile de proprietari. Pentru braşovenii care locuiesc în Centrul Vechi, reprezentanţii municipalităţii nu au veşti prea bune. „Parcări sunt în curs de amenajare şi pe străzile din Centru, cum ar fi pe Cerbului sau pe Castelului, dar deocamdată, nu s-a luat în discuţie dacă vor fi închiriate sau nu”, a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Braşov. Atribuirea locurilor de parcare se face fie direct, fie prin licitaţie care pleacă de la preţul minim al unui abonament pentru un loc în zona respectivă. Pentru un loc de parcare se plăteşte anual între 120 şi 156 de lei, în funcţie de zonă. Sumele pot fi mai mari dacă mai mulţi oameni licitează pe acelaşi loc. Spaţiile de parcare dintre blocuri sunt atribuite cu prioritate braşovenilor care deţin apartamente în zonă, dar şi maşină înmatriculată la adresa de domiciliu. Pentru a obţine un loc de parcare, braşovenii trebuie să depună o cerere la asociaţia de proprietari de care aparţin. 
Odată licitat, locul de parcare este atribuit persoanei pentru un an. Pentru prelungire, se face o nouă cerere la Asociaţie, în 30 de zile de la expirarea termenului. Se vor mai depune şi copii după abonamentul de parcare, certificatul de înmatriculare al maşinii şi dovada achitării tarifului pentru respectivul loc. Dacă un braşovean nu se prezintă pentru prelungire, îşi pierde locul de parcare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite