Mai multe locuri de joacă din taxa auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru mai multă verdeaţă în localităţile din întreaga ţară s-au alocat 86 de milioane de lei Şi anul acesta s-au acordat fonduri pentru realizarea de spaţii verzi în localităţi.

Pentru mai multă verdeaţă în localităţile din întreaga ţară s-au alocat 86 de milioane de lei

Şi anul acesta s-au acordat fonduri pentru realizarea de spaţii verzi în localităţi. Banii se alocă din Fondul de mediu şi provin din taxa auto.

Prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, un fond de 86 de milioane de lei care provin din taxa auto, este alocat pentru realizarea de spaţii verzi. Programul de mediu a fost iniţiat în anul 2007 şi vizează dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor verzi din localităţi.

Pro-mediu

Crearea de noi locuri de joacă şi de parcuri sau modernizarea şi dezvoltarea celor existente sunt o prioritate. De aceea, printr-o Hotărâre de guvern s-au alocat 86 de milioane de lei din taxa auto pentru astfel de investiţii.

"Finanţăm doar amenajarea de parcuri, locuri de joacă pentru copii şi instalarea de WC-uri ecologice. Sperăm ca în cel mult două săptămâni să putem da <> depunerii de proiecte în cadrul acestui program. Vor cântări mult factorii prietenoşi cu mediul. Principalul criteriu de acordare a acestor fonduri este mărimea spaţiului verde vizat.

Vom ţine cont şi dacă pentru acestea se folosesc doar materiale ecologice. Încurajăm plantarea de copaci, în special specii autohtone care nu suferă din pricina aclimatizării", a declarat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Mihai Toti.

Preşedintele AFM spune că, anul trecut, multe dintre proiectele de finanţare pentru realizarea de spaţii verzi la nivelul Capitalei au fost aberante. "Unii primari au cerut finanţare pentru parcări ori pentru restaurante. Noi nu finanţăm astfel de proiecte", a conchis Mihai Toti.

Spaţiul verde are prioritate

"Anul trecut s-au alocat pentru acest program 60 de milioane de lei pentru 102 parcuri. În prima sesiune din 2008 s-au alocat 60 de milioane de lei pentru 97 de parcuri. Şi în sesiunea din august proiectele care au suprafaţa mare de spaţiu verde vor avea prioritate" a spus secretarul de stat în Ministerul Mediului, Lucia Varga.

În România, spaţiul verde pe cap de locuitor este sub media europeană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite