La loc comanda!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

metodei în cadrul... gospodăriei. Scoţând toate rufele din dulap, el le repune pe rând, în mod sistematic: ordinul - cămăşi, familia - bărbăteşti, genul - de zi, specia - de noapte etc.

metodei în cadrul... gospodăriei. Scoţând toate rufele din dulap, el le repune pe rând, în mod sistematic: ordinul - cămăşi, familia - bărbăteşti, genul - de zi, specia - de noapte etc. În bucătărie însă, experimentul a fost rapid abandonat după ce marele savant s-a "încurcat" şi a transformat în ţăndări un exemplar unic din ordinul - castroane, familia - de supă, genul - de porţelan, specia - de zestre! Se vede treaba că socoteala din laborator nu se potriveşte cu cea de-acasă!

Supă de ceapă
Pentru 4 porţii
Ingrediente: 500 g ceapă, 100 g unt, 1 lingură făină, 1 l zeamă de carne, 1/4 l vin alb sec, sare, piper, nucşoară, 12 felii mici de baghetă (groase de circa 1 cm), 125 g şvaiţer sau caşcaval ras, cozi de usturoi verde sau pătrunjel verde
Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în inele subţiri. Se pune să se înmoaie într-o cratiţă, împreună cu untul, fără a o lăsa să se rumenească. Se amestecă să nu se prindă sau să se ardă, se adaugă făina, se toarnă zeama de carne şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic. Se adaugă apoi vinul, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară şi se mai lasă supa să fiarbă 5 minute. Între timp, se prăjesc uşor feliile de baghetă. Se toarnă supa într-un castron termorezistent, se pun deasupra feliile de pâine, se presară cu şvaiţerul sau caşcavalul ras şi se introduce în cuptorul încins pentru câteva minute, până se topeşte uşor caşcavalul. Se serveşte fierbinte, presărată cu cozi de usturoi verde sau pătrunjel tocate mărunt.

ştiaţi că?
În curând, am putea curăţa ceapa fără să ni se mai umple ochii de lacrimi. Cercetătorii japonezi au descoperit acea enzimă pe care o conţin cepele şi care ne face să plângem atunci când o tăiem. Următorul pas: obţinerea unui nou sortiment, care nu conţine această enzimă, fără a altera însă, cu nimic, gustul iniţial al cepei. Dacă doriţi să ne împărtăşiţi gândurile dvs sau o reţetă din repertoriul dvs culinar, scrieţi-ne pe adresa redacţiei: Adevărul, rubrica "Reţeta zilei", Piaţa Presei Libere nr. 1, Bucureşti, sect. 1. Cele mai bune reţete vor fi premiate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite