Băsescu, în calitate de premier, adoptă creşterea salarială forţat de apropierea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta şi Crin Antonescu au reafirmat, în numele USL, sprijinul politic privind majorarea salarială aplicată sectorului bugetar şi au contestat implicarea politicului în sistemul educaţional, vizând UMF Târgu Mureş.

Iată declaraţiile liderilor USL:

Am reafirmat în numele USL sprijinul politic de a restitui bugetarilor o parte din banii pe care preşedintele Băsescu şi premierul Boc i-au luat nejustificat.Nu putem minţi oamenii. Se restituie o mică parte din venituri, după 2 ani în care au trăit foarte greu din cauza preşedintelui Băsescu.

Vom adopta unele plitici care să ajute oamenii, cum ar fi reducerea CAS şi în zona privată, care va avea ca efect producerea de noi locuri de muncă.

Aş dori să reafirm poziţia noastra foarte clară faţă de UMF Târgu Mureş. Sprijinim total senatul UMF , pentru respingerea totală a încălcării autonomiei universitare.Îmi exprim speranţa că primul ministru nu va sprijini imixtiunea intereselor electorale în activitatea UMF, una din cele mai prestigioaseuniversităţi din ţară.

Ministrul Baba ar trebui să fie primul apărător al autonomiei, dar el se face unealta UDMR pentru a şantaja senatul Universităţii. Ar fi grav ca printr-o hotărâre de Guvern să fie schimbate opţiunile conducerii şi studenţilor universităţii.

Obligaţia oricărui Guvern este de a apăra Constituţia, identitatea naţională şi interesele naţionale.Universitatea a funcţionat de la înfiinţarea ei, într-un regim bilingv, multicultural.Lucrurile erau corect aşezate prin lege. Îm UMF Târgu Mureş se putea învăţa şi în româneşte şi în ungureşte, iar absolvenţii trebuiau să aibă cunosţinţe minime aplicate în limba română.Singura limbă oficială este şi va râmâne limba română.

Preşedintele Băsescu a a firmat că perioada în care a fost preşedinte a constituit cea mai mare umilinţă.Îmsă, el nu s-a confruntat cu o perioadă istorică dificilă. Iliescu şi Constantinescu sunt singurii care s-au confruntat cu momete grele în istoria României. Funcţia de preşedinte al României este cea mai mare onoare cu care românii te puteau investi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite