Curăţenie de primăvară de milioane de euro pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelierii au început curăţenia de primăvară la unităţile de cazare de pe litoralul românesc și se pregătesc pentru valul de turiști.

Fie că sunt pentru proximul program „Mini-preţuri de vacanţă - Litoralul pentru Toţi“, sau pur şi simplu pentru sezonul estival 2010, administratorii de hoteluri schimbă faţa unităţilor de cazare. La hotel Parc (3 stele) din staţiunea Mamaia, lucrările au început încă din toamnă, iar investiţiile sunt destul de mari. Florin Butnaru, administratorul unităţii de cazare, spune că investiţia nu este tocmai mare. „Am făcut un împrumut la bancă şi am schimbat tot: mobilier, grupurile sanitare, gresia, faianţa, am pus aer condiţionat în fiecare cameră. Au fost renovate doar etajele superioare. Este vorba despre 190 de camere şi o investiţie de aproape 1.5 milioane de euro“, a declarat Florin Butnaru, administratorul hotelului Parc. El speră ca lucrările să fie gata până la mijlocul lunii mai pentru a putea primi turiştii.

Investiţii consistente

În centrul staţiunii Mamaia, Nicolae Bucovală, patronul hotelului Tomis de trei stele, este cu lucrările în toi. Vrea să termine curăţenia până la 1 mai, pentru a putea primi turiştii iubitori de mare.

„Suntem în plină desfăşurare. Mai sunt practic câteva zile până la 1 mai. Am modificat recepţia, unde am pus gresie pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, am schimbat instalaţia electrică, am înlocuit 40 de tablouri electrice şi am văruit peste tot. Mobilierul erau nou, dar investiţia mă va ajunge undeva la 300.000 - 400.000 de euro“, spune Bucovală.

Preţuri reduse cu 10 procente

El asigură turiştii că nu va modifica tarifele la hotel. „Din contră, am redus tariful cu 10%“, adaugă patronul hotelului Tomis. Tariful practicat la recepţia hotelului de trei stele este de 60 de lei cu mic dejun şi TVA incluse pe noapte, în perioadele 5 mai - 15 iunie, respectiv 27 august - 30 septembrie. „În vârf de sezon, o cameră la hotelul meu pentru două persoane este de 150 de lei, tarif neschimbat din 2007, şi nu avem de gând să majorăm preţurile“, spune Nicolae Bucovală.

Renovare anuală

În plin proces de renovare se află şi hotelul Sulina (2 stele) din staţiunea Mamaia. „În fiecare an renovăm atât interiorul, cât şi exteriorul unităţii. Anul acest investiţia se ridică la aproape 200.000 de euro. Nu ştim în ce măsură vom reuşit să terminăm lucrările, dar sperăm să putem primi oaspeţi şi prin «Litoral pentru toţi». În fiecare an am participat la program, dar pentru anul în curs mă mai gândesc“, a declarat Gigi Stere, administratorul unităţii hoteliere. Deşi investiţiile sunt făcute în fiecare an şi recunoaşte că este printre puţinii hotelieri care se preocupă de acest aspect, Stere are o nemulţumire.

Furnicar de muncitori

În ciuda crizei şi a prognizelor descurajatoare pentru acest sezon estival, în staţiunea Mamaia se munceşte. Schele pline de lucrători, pământul este reîmprospătat şi nivelat în straturile de flori, femei de serviciu şterg geamurile, lustruiesc, freacă, se zideşte şi se renovează. În zona fostului Club Melody este un adevărat şantier, iar construcţia se înalţă de la o zi la alta.

image
image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite