Pe litoral, preţurile au intrat la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelierii îşi aşteaptă, de ieri, clienţii cu tarife mai mici cu 5-10% la recepţii, iar prin agenţiile de turism, tarifele se înjumătăţesc. Investitorii spun că acesta este sezonul cu cele mai multe reduceri din istoria turismului autohton.

Astfel, o cameră la un hotel de 3 stele costă la recepţie 230 de lei pentru o noapte, iar la 4 stele până la 400 de lei. La 5 stele, o cameră pentru o singură noapte ajunge la liber la 600 de lei.

Zile gratuite de vacanţă

Pentru a-şi atrage clienţii, hotelierii lansează noi programe cu reduceri substanţiale, care pot fi achiziţionate numai prin agenţii.

„Începe programul «Zile gratuite de vacanţă», prin care la cinci zile plătite se primeşte una sau chiar două zile gratuit", a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Mamaia.

De exemplu, până pe 30 septembrie, la Hotelul Bavaria Blu (4 stele), din Mamaia, plăteşti 4 nopţi şi stai 5 nopţi sau plăteşti 5 nopţi şi stai 7 nopţi, iar preţurile pot ajunge la 485 de lei pe sejur. La Hotelul Malibu (4 stele), din Mamaia, plăteşti 4 nopţi şi stai 5 nopţi, pentru 417 lei de persoană.

Oferte pentru toţi, la 5 stele

Însă, de la 1 septembrie, prin agenţiile de turism, o cameră la un hotel de 5 stele pe care acum plăteşti 600 de lei costă doar 500 de lei pentru şase nopţi de cazare.

Reducerea se obţine prin programul „Litoralul pentru toţi", care se desfăşoară în perioada 1 septembrie - 15 octombrie. Programul „O săptămână la mare", lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, propune alte tarife promoţionale pentru sfârşitul sezonului: la un hotel de 2 stele cu mic dejun - 249 de lei, hotel de 3 stele, cu mic dejun - 339 de lei, hotel de 4 stele, cu mic dejun - 399 de lei. Preţurile sunt pentru 6 nopţi de cazare.

Vânzarea pachetelor turistice se va face pe principiul „primul venit, primul servit". Cele 38 de hoteluri înscrise în program propun 5.954 de locuri pe serie. În Mangalia şi Neptun, ofertele sunt valabile până la 1 octombrie.

Totodată, pe litoral, sunt valabile până la sfârşitul sezonului şi programele „Hai la băi" şi „Vacanţă gratuită pentru copii".

Vremea e încă bună

Meteorologii anunţă pentru această săptămână temperaturi uşor mai scăzute faţă de săptămâna trecută. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne ridicate, cu câteva grade peste cele specifice acestei perioade. La Constanţa, temperatura va fi de 33 de grade Celsius ziua şi de 25 de grade Celsius noaptea.

Miercuri, temperaturile scad şi în Sud-Estul ţării. Maximele vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade Celsius. În centrul şi Nord-Estul ţării, cerul va fi variabil, vor fi averse însoţite de descărcări electrice. Joi şi vineri, temperaturile vor mai scădea câteva grade în toată ţara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite