"Sunt puţini lideri cu care poţi discuta efectiv probleme europene"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- De ce vă temeţi cel mai mult în următoarea perioadă?- De faptul că nu vom şti să maximizăm beneficiile aderării. Mă îngrijorează că nu prea se discută teme care, într-un fel sau

- De ce vă temeţi cel mai mult în următoarea perioadă?
- De faptul că nu vom şti să maximizăm beneficiile aderării. Mă îngrijorează că nu prea se discută teme care, într-un fel sau altul, vor avea influenţe extrem de mari asupra noastră. Nediscutându-se, nu poţi identifica interesul tău, nu poţi participa la procesul de luare a deciziilor şi, finalmente, pierzi unele dintre avantajele statutului de membru. Trebuie să înţelegem, de fapt, că afaceri europene înseamnă cam 50-60 la sută din tot ce ni se întâmplă. Cel puţin. Să ştiţi că la Bruxelles se discută în paralel 100-150 de subiecte. şi, din acestea, peste 90 la sută ne interesează în modul cel mai important. Totul e să fii capabil să-ţi identifici interesul şi să ţi-l aperi. Atunci contezi în procesul de luare a deciziilor la nivel comunitar.
- L.C.: Vedeţi clasa politică românească, atât de dezbinată, capabilă să obţină rezultate?
- Nu ştiu dacă este vorba de dezbinare. Aici este vorba de înţelegere şi de voinţă. Constat că marile probleme, subiecte europene, nu sunt discutate.
- O.N.: Aţi discutat aceste lucruri cu liderii politici, le-aţi atras atenţia?
- Am discutat, dar din păcate nu sunt mulţi cei cu care poţi discuta în detaliu, pe diferite soluţii şi cu diferite opinii. Este o problemă reală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite