Un fost lider de sindicat a primit şpagă pentru autorizaţii de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al CNSLR-Frăţia Timişoara, Valeria Vânatu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură

Fostul preşedinte al CNSLR-Frăţia Timişoara, Valeria Vânatu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Conform anchetatorilor, Valeria Vânatu, în perioada 2002-2003, ar fi primit mită 23.300 euro şi 3 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale din Lugoj şi Timişoara pentru a le obţine, cu ajutorul funcţionarilor din conducerea Ministerului Transporturilor sau Autorităţii Rutiere Române, autorizaţii necesare activităţii de transport rutier internaţional. În schimbul şpăgii, Vânatu a obţinut autorizaţiile de transport pentru firmele respective, chiar dacă acestea nu îndeplineau condiţiile necesare. Valeriu Vânatu s-a folosit de influenţa sa asupra unor lideri de sindicat, precum şi de relaţiile sale cu fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea, fostul secretar de stat Traian Panait ori cu fostul director al Autorităţii Rutiere Române Florin Suciu. Autorizaţiile au fost obţinute de Valeria Vânatu în baza relaţiilor de prietenie întreţinute şi cultivate cu aceştia, din perioada în care au activat în mişcarea sindicală. De asemenea, Vânatu a falsificat mai multe contracte de comision şi consultanţă, iar procurorii au indicii că aceasta, profitând de relaţiile privilegiate cu fosta conducere a Ministerului Transporturilor, a obţinut contracte avantajoase de prestări de servicii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite