La liceu, cu taxiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă modă prinde contur în viaţa elevilor vasluieni. În timp ce în Capitală sau în alte oraşe mari ale ţării, elevii care provin din familii înstărite se afişează la şcoală cu

O nouă modă prinde contur în viaţa elevilor vasluieni. În timp ce în Capitală sau în alte oraşe mari ale ţării, elevii care provin din familii înstărite se afişează la şcoală cu limuzine de ultimă generaţie, în Vaslui, un oraş mai modest de provincie, locul acestora este luat fie de autoturisme, mărci autohtone, fie de taxiuri.
Chiar dacă dorinţa elevilor vasluieni de a conduce propriile autoturisme este foarte mare, ei nu pot visa decât să-i determine pe părinţi să le împrumute, pentru câteva ore, maşina, şi asta doar pentru a face o bună impresie în rândul colegilor de şcoală. Este cazul celor mai mulţi elevi vasluieni care învaţă la Liceul "Mihail Kogălniceanu". şi cum inventivitatea este o trăsătură specifică românilor, tot aşa şi elevii au găsit o alternativă care-i poate scoate dintr-o situaţie jenantă la vârsta lor, şi anume că nu-şi pot permite autoturisme personale cu care să se afişeze la şcoală doar pentru păstrarea unei imagini de invidiat. În consecinţă, liceenii apelează în fiecare zi la serviciile de taximetrie şi astfel problema lor şi-a găsit o rezolvare pe placul acestora. Cel mai adesea, dispeceratele de taxi sunt apelate de elevii de la liceele "ştefan Procopiu" şi "Ion Mincu". Pentru că sunt amplasate mai departe de centrul oraşului, cele două licee de pe strada Castanilor îi supun la adevărate cazne pe "bieţii" elevi, care, după 5-6 ore stresante de învăţătură, se văd nevoiţi să urce "dealul" şi să ajungă în zonele din Centru, Gară sau Ana Ipătescu, acolo unde locuiesc. În fiecare zi, în jurul orelor de prânz, zeci de taxiuri vin pe strada Castanilor să-i ducă spre casă pe adolescenţii proaspăt ieşiţi de la ore. Fiindcă şoferii taxiurilor sunt prin preajmă şi răspund cu promptitudine la apeluri, "clienţii" abia mai au timp să tragă, în mare grabă, câteva fumuri de ţigară. Cert este că elevii au învăţat că un grad sporit de confort costă şi nu ezită să-şi cheltuiască alocaţiile, precum şi banii de buzunar, pe taxiuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite