Noua lege a malpraxisului, criticată de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Medicilor din România (CMR) nu susţine actualul proiect de modificare a legislaţiei malpraxisului, propus de Ministerul Sănătăţii. Prof. Vasile Astărăstoae, preşedintele

Colegiul Medicilor din România (CMR) nu susţine actualul proiect de modificare a legislaţiei malpraxisului, propus de Ministerul Sănătăţii.

Prof. Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR, spune că este inutilă înfiinţarea unei comisii speciale care să ancheteze cazurile grave de malpraxis, din moment ce acestea ar trebui să fie soluţionate de Comisia Superioară de Disciplină din cadrul colegiului.

"Logic ar fi ca acestei comisii să îi fie stabilite atribuţiile şi competenţele în cercetarea cazurilor şi, eventual, să fie modificate structura ei şi numărul membrilor. Nu mai este nevoie de un tribunal extraordinar care să judece cazurile de malpraxis, acesta fiind neconstituţional.

Rolul comisiei ar trebui să fie acela de mediere între pacient şi medic, cum este, de altfel, în toată Europa civilizată şi de a lua decizii acceptabile pentru ambele părţi", a spus prof. Astărăstoae.

El a precizat că proiectul legislativ nu îi protejează pe medicii implicaţi într-un presupus caz de malpraxis de presiunea exercitată de mass-media şi că rolul asigurătorului nu este unul activ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite