"Asa le-a fost soarta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia, vantul, frigul si durerea si-au dat parca intalnire ieri in comuna Gheorghe Lazar de langa Slobozia. Inca de dimineata, satenii se pregateau sa mearga la inmormantarile a patru dintre mortii

Ploaia, vantul, frigul si durerea si-au dat parca intalnire ieri in comuna Gheorghe Lazar de langa Slobozia. Inca de dimineata, satenii se pregateau sa mearga la inmormantarile a patru dintre mortii in accidentul de marti. De cand se stiu ei, oamenii din Gheorghe Lazar nu au mai auzit de patru inmormantari in aceeasi zi la ei in sat. Singurul preot din localitate a tinut toate slujbele. Joi fusese inmormantata Georgeta Negoita, iar astazi Ionela Victoria Simionescu. Aceasta abia ieri fusese adusa de la morga.
Prima inmormantare, cea a surorilor Liliana Enache si Lucica Alexandru, a inceput la ora 10. Liliana avea 18 ani, iar Lucica 28. Cele doua munceau la fabrica de confectii de aproape un an. Sicriele cu trupurile femeilor erau asezate ieri dimineata in casa parintilor lor, unul langa celalalt. Camera in care cele doua impreuna cu ceilalti trei frati se jucau atunci cand erau mici a ajuns ieri capela. ,Suntem. de fapt am fost cinci frati si ne-am impacat toti foarte bine. Ce pot eu sa mai zic acum? Nu e nimeni de vina. Asta le-a fost soarta", spune, abia stapanindu-si lacrimile, Auras Enache, fratele celor doua. Unul dupa altul, sicriele au fost scoase din casa si duse la biserica pentru slujba de inmormantare. La intrarea in locasul sfant, Ioanei Cosma, sora femeilor, i s-a facut rau. Durerea pricinuita de moartea surorilor ei era prea mare. La ora 12:00 era programata slujba de inmormantare a Leliei Ismana, dar nu a inceput la timp. Familia Enache, care isi inmormanta doua fete, a tras cat mai mult de timp pentru a mai putea sta cateva clipe cu Liliana si Lucica. Cand preotul a ajuns la casa Leliei Ismana, sotul acesteia, Petre, abia isi mai putea duce durerea. Lovea neputincios cu pumnul in pervazul geamului. Nu putea intelege de ce sotia lui nu mai e, de ce fiica lui de 13 ani si fiul de 6 ani vor fi nevoiti sa creasca fara mama. Rudele incercau sa il linisteasca. Zadarnic insa. ,Noi suntem din Hunedoara. Lelia s-a maritat aici, ii era bine. Aveam trei fete si un baiat, dar acum. Lelia acum nu mai e", povesteste, plangand, Lucica Luca, mama Leliei. Ultima inmormantare de ieri din Gheorghe Lazar a inceput putin dupa ora 14:00. Gabriela Florica Oprea, de doar 23 de ani, a murit si ea marti in accidentul de circulatie. In urma ei ramane o fetita de doar trei ani. ,Era de aici din sat si lucra de 5-6 luni la fabrica asta de confectii. Asta i-a fost soarta", spune Sorinel Soare, sotul Gabrielei. Cei doi locuiau de patru ani impreuna si urmau sa se casatoreasca. Dar nu au mai apucat. Toate cele patru femei au fost inmormantate la marginea cimitirului din Gheorghe Lazar. Doar acolo se mai gasise loc. Sicriele si toate cheltuielile de la inmormantare si de la pomeni au fost suportate de patronii firmei la care femeile munceau.

Un nou accident de microbuz, cu opt raniti
Alte opt persoane au fost ranite, dintre care doua grav, intr-un nou accident de microbuz petrecut, joi, in localitatea ilfoveana Peris, cel mai probabil din cauza vitezei, dupa ce, in urma cu trei zile, 15 persoane aflate intr-un microbuz au murit intr-un accident in judetul Ialomita. Potrivit IGPR, Anghel Mugurel M., un dambovitean de 29 de ani, conducea un microbuz marca Mercedes in care transporta pasageri. In comuna Peris, din cauza vitezei si a umiditatii, soferul a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un stalp de beton de pe marginea drumului.

Victimele de la Slobozia sunt in stare grava
Victimele accidentului de la Slobozia, internate la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, sunt, in continuare, in stare foarte grava. Cele cinci femei aduse incepand de marti in Capitala se afla internate la reanimare, in coma profunda si cu traumatisme cranio-cerebrale. Starea lor este monitorizata, tot timpul, de o echipa de medici. Din pacate, doua dintre femeile transportate la Bucuresti si-au pierdut viata, ca urmare a ranilor grave suferite in accidentul de la Slobozia.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite