Mai sunt două zile până la lansarea Lotus Elise. Uite cum se naşte o super-maşină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Bazac
Ionuţ Bazac

Au mai rămas doar două zile până la marea lansare în România a supermaşinii Lotus Elise. Eşti curios să ştii cum se naşte o super-maşină? Click! te invită să tragi cu ochiul!

În apropierea coastelor Marii Britanii de la Marea Nordului se află comitatul Norfolk, în care îşi au sediul fabricile Lotus. Într-o curăţenie desăvărşită, demnă de un laborator academic, se proiectează şi construiesc supermaşinile Lotus Elise. De la proiectare până la produţie şi testare totul este făcut de unii dintre cei mai buni ingineri din lume. Într-un colţ al imensei hale în care se naşte noul Lotus Elise, un inginer bate la ciocan o bucată de aluminiu.

”Sunt părţi din şasiu care sunt prelucrate manual. La Elise, şasiul este din aluminiu”, a explicat unul din ingineri pentru revista „Lotus”. Înainte de produţia primului exemplar, aproape toate piesele maşinii au fost prelucrate sau verificate manual. Pentru a ajunge la emisii atât de mici de CO2, cele mai mici pentru o maşină sport, inginerii din Anglia fac chiar şi caroseria maşinii dintr-un material uşor.

„Elise are caroseria din fibră de sticlă care este finisată manual la fiecare exemplar”, detaliază specialistul. După ce forma supermaşinii începe să semene cu cea din cataloagele oficiale, în halele din Norfolk se montează motorul. Este aşezat pe mijlocul şasiului iar tracţiunea este pe spate, aşa cum îi stă bine oricărei maşini sport. După ultimele finisaje şi testele finale supermaşina Lotus Elise este în sfârşit gata de lansare. Peste două zile la Bucureşti o vor prezenta printre alţii legendarul actor Roger Moore şi fostul campion Mondial de Formula 1, Nigel Mansell.

Roger Moore vine la lansarea Elise

Click! v-a prezentat pe larg detalii despre super maşina care va fi lansată pe 24 februarie, în cadrul unui eveniment fără precedent. Printre invitaţii de top se numără fosta glorie a Formulei 1, Nigel Mansel şi actorul britanic Roger Moore, a devenit „James Bond” în 1972. Maşina care l-a însoţit pe celebrul spion pe parcursul a 13 ani de a filmări este una Lotus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite