Anatoly Adamchuk, cel de-al doilea jurnalist bătut crunt în Rusia, în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reporter a fost bătut crunt luni, la două zile după atacul brutal asupra jurnalistului Oleg Kashin din Moscova.

Anatoly Adamchuk a fost atacat de câţiva bărbaţi lângă sediul redacţiei ziarului Zhukovskie Vesti, unde acesta lucrează. A avut nevoie de îngrijiri medicale pentru traumatisme craniene la cel mai apropiat spital, potrivit CNN

Sâmbătă a apărut online un videoclip în care jurnalistul Oleg Kashin este bătut crunt lângă o clădire din Moscova. Kashin este un corespondent politic pentru Kommersant, un cotidian de afaceri independent.

Ambii jurnalişti au investigat planurile controversate ale guvernului de a construi un drum prin pădurile virgine la nord-vest de Moscova.

Potrivit rapoartelor Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, 52 jurnalişti au fost asasinaţi în Rusia începând cu anul 1992 în atacurile legate de sarcinile lor, făcând-o una dintre cele mai periculoase ţări pentru reporterii din toată lumea.

"Suntem indignaţi de recentele atacuri asupra lui Oleg Kashin şi a lui Adamchuk Anatoly şi facem apel la legislaţia rusă să investigheze toţi suspecţii posibili, indiferent de rangul şi poziţia lor." a declarat Nina Ognianova, coordonatoarea programelor Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor pentru Europa şi Asia centrală. "Nimeni nu trebuie să se considere mai sus de legea din Rusia.

"Toţi autorii trebuie să răspundă în faţa instanţei şi să fie pedepsiţi pentru aceste acte brutale." a mai declarat aceasta.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite