Judecătorii, inamovibili şi inamendabili - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre inamovibilitatea judecătorilor, bilanţul negru al internetului sau trucuri pentru economii în 2010. Printre alte subiecte, lăutarii sunt sărăciţi de manelişti, iar fiul şefului Poliţiei Rutiere Sălaj a provocat un accident de circulaţie.

Judecătorii, inamovibili şi inamendabili. Magistraţii îşi judecă între ei dosarele de contravenţie, câştigând de fiecare dată. Oricâte permise le-ar suspenda Poliţia Rutieră, judecătorii şi le recâştigă lejer în instanţă. De 11 ori au încercat poliţiştii să-i amendeze sau să le suspende permisele unor judecători şi de fiecare dată aceştia le-au anulat procesele-verbale în instanţă. De exemplu, soţul judecătoarei Bosoc a rămas fără permis pentru depăşire interzisă, iar consoarta i-a sărit în ajutor la proces, ca martor ocular. Iar judecătorul, coleg cu martora, le-a dat câştig de cauză, scrie Evenimentul Zilei.

Bilanţul negru al internetului: 108 bloggeri închişi în 2009. Anul trecut au fost arestaţi sau interpelaţi 151 de oameni din întreaga lume pentru opiniile exprimate pe net. Dintre aceştia, la sfârşitul lui 2009, 108 erau încă încarceraţi. Încă din 2002, organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) a decis să monitorizeze abuzurile la adresa internauţilor din întreaga lume. În anul tocmai încheiat, Iranul a fost cap de afiş: la Teheran, Internetul a devenit un mijloc de exprimare, de contestare şi de mobilizare capabil să deranjeze regimurile autoritare şi să creeze un val de solidaritate major în întreaga lume, potrivit Cotidianul.

Trucuri pentru a pune un ban deoparte în 2010. Economia la sânge e la fel de eficientă precum o cură drastică de slăbire, care se dovedeşte rapid atât de frustrantă, încât trebuie să te laşi de ea. Aşa că cel mai bine este să-ţi propui scopuri rezonabile şi să economiseşti încet, dar sigur. Cine are carduri de credit se poate folosi gratuit de banii băncii, dacă e chibzuit şi dă înapoi suma împrumutată înainte de expirarea perioadei de graţie, spune analistul financiar Dragoş Cabat. "Este un credit gratis. Cele mai multe bănci oferă o perioada care nu ţi se percepe dobândă. Dacă ai o perioadă de graţie de 50 de zile şi pui banii înapoi pe card în a 49-a zi, înseamnă că te-ai folosit gratuit de banii băncii", potrivit Gândul.

Lăutar sărăcit de manelişti. Pe vremuri, oameni veniţi din toate colţurile ţării dormeau chiar şi două nopţi în faţa porţilor casei sale ca să-l tocmească pentru vreo cântare. Acum de-abia dacă mai este invitat pe undeva. Locul lăutarilor de altădată care şi-au trăit viaţa cu acordeonul în braţe a fost luat de manelişti, iar muzica de mahala şi-a schimbat peste noapte cadenţa, notează Jurnalul Naţional.

Fiul şefului Poliţiei Rutiere Sălaj a provocat un accident de circulaţie. Soţia şefului Poliţiei Rutiere Sălaj a murit în urma unui accident produs în judetul Bihor, după ce maşina condusă de fiul său a derapat şi s-a lovit de un alt autoturism, care circula din sens opus. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, accidentul s-a produs pe drumul naţional 19E, în dreptul localităţii Salard, scrie Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite