FOTOGALERIE Imagini fabuloase din Parcul Olimpic din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este încă şantier, Parcul Olimpic din Londra are multe zone deja finalizate. Imaginile surprinse de la înălţime arată cât de impresionant va arăta parcul ce se întinde pe 250 de hectare.

Jocurile Olimpice din acest an organizate la Londra conţine un proiect ce părea irealizabil până la începerea competiţiilor. Cele 250 de hectare de teren, pe care se afla zona industrială a metropolei, londonezii au reuşit în ultimii ani să le tranforme într-o oază ce va atrage turiştii şi după terminarea Jocurilor Olimpice.

„Partea de sud a parcului se va concentra pe menţinerea atmosferei festivalului, cu grădini Riverside, pieţe, evenimente, cafenele şi baruri. Zona de nord va utiliza cele mai recente tehnici de gazon pentru a gestiona şuvoaiele rezultate în urma ploilor abundente, oferind în acelaşi timp un habitat pentru sute de specii existente şi rare, de la pescarusii de vidre”, relatează site-ul www.london2012.com.

image

“În Parklands Olimpice vor fi sădiţi 4.000 de copaci, aproximativ 300.000 de plante ce trăiesc în zone umede. Riverside Garden Londra 2012 se află între Centrul Acvatic şi Stadionul Olimpic, oferind 120.000 plante din 250 de specii diferite din întreaga lume”, susţine site-ul citat. Zona de parcuri, de asemenea, va deveni un paradis pentru viaţa sălbatică şi plante, cu habitate noi create pentru speciile, inclusiv vidra, pescăruşul albastru, starcul gri şi vole de apă.

Copacii au fost atent selectaţi şi sunt în majoritate specii autohtone, cum ar fi frasin, arin, salcie, mesteacăn, alun, cires, plop, tei.
Vizitatorii parcului vor putea viziona live pee crane uriaşe manifestările sportive din timpul Jocurilor Olimpice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite