Un job la 20 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa Locurilor de Muncă din Oradea a oferit 530 de locuri de muncă, în condiţiile în care Bihorul are 11.000 de şomeri. Oferta de locuri de muncă a fost de trei ori mai mică decât anul tre-cut, insuficientă pentru numărul şomerilor.

Peste 530 de locuri de muncă le-au fost oferite azi orădenilor, cu ocazia Bursei Generale a Locurilor de Muncă (BGLM), desfăşurată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor. Cele mai multe au fost pentru muncitorii calificaţi, specializaţi în construcţii, alimentaţie publică, comerţ,  confecţii textile şi îmbrăcăminte.
Comparativ cu anul trecut, oferta angajatorilor a fost de aproape trei ori mai mică, în contextul în care, la BGLM de anul trecut s-au căutat angajaţi pentru 1.390 de posturi, din care 1.093 pentru muncitori calificaţi, 199 pentru persoane cu studii superioare şi 98 pentru muncitori necalificaţi. Bursa de azi a fost organizată simultan în toate judeţele ţării, fiind prima dintre cele două evenimente naţionale anuale, următoarea fiind programată pentru luna septembrie.
Cele 33 de companii care au participat azi la bursă au oferit 68 de posturi pentru persoane cu studii superioare, 430 pentru muncitori calificaţi şi 37 pentru muncitori necalificaţi.

Oferta, mică în raport cu cererea

Având în vedere că, din octombrie 2008, media lunară a şomerilor înregistraţi la AJOFM Bihor a crescut de la 7.000 la aproape 11.000, locurile de muncă oferite au fost considerate puţine, de către orădenii veniţi să aplice pentru un job. Cei mai norocoşi au fost ospătarii, recepţionerii şi barmanii, pentru care SC Turism Felix a oferit 59 de posturi. Firma de construcţii CIAC caută 70 de muncitori calificaţi, în timp ce, pentru informaticieni, oferta a cuprins 29 de posturi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite