Un fost jandarm a terorizat un cuplu de spanioli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a sechestrat doi spanioli, soţ şi soţie, patronii unui bar din localitatea San Pedro de Aroyo, provincia Avila. Timp de şapte ore, doi agenţi ai Gărzii Civile au negociat cu

Un român a sechestrat doi spanioli, soţ şi soţie, patronii unui bar din localitatea San Pedro de Aroyo, provincia Avila. Timp de şapte ore, doi agenţi ai Gărzii Civile au negociat cu românul, în prezenţa unui traducător şi a unui psiholog.

Au fost prezenţi şi doi poliţişti români, trimişi la faţa locului de Ambasada României la Madrid. Conform comunicatului Prefecturii Avila, românul Dănuţ Emil Talan (32 de ani), fost jandarm, din Târgu Mureş, a pretins o locuinţă şi un loc de muncă, precizând că nu vrea bani în schimbul eliberării celor doi spanioli. Talan a ajuns în Avila în urmă cu o lună şi jumătate.

A dormit într-o maşină, până când o familie de polonezi i-au oferit o cameră cu chirie. Primarul localităţii, Pablo Laureano Jimenez, spune că Dănuţ este o persoană liniştită, care nu vrea decât să aibă un loc de muncă. "Întâmpina dificultăţi economice, dar nu a cerut nimănui nimic. Îşi căuta de lucru împreună cu prietenul său polonez", a afirmat primarul.

Poliţiştii au intervenit atunci când au fost convinşi că situaţia este sub control. Zece agenţi au pătruns în bar, eliberând ostaticii, iar românul a fost arestat. "Ce a făcut Zapatero pentru mine? Ce a făcut pentru un străin? În închisoare am să trăiesc mai bine, cel puţin o să am un acoperiş", le-a spus Dănuţ ziariştilor prezenţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite