Noi inundaţii pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dunărea măsura, ieri dimineaţă, la Galaţi, 601 cm, cu un cm peste cota de inundaţie. Mai mult, specialiştii hidrologi prognozează că fluviul va mai urca până la 12 cm doar în următoarele

Dunărea măsura, ieri dimineaţă, la Galaţi, 601 cm, cu un cm peste cota de inundaţie. Mai mult, specialiştii hidrologi prognozează că fluviul va mai urca până la 12 cm doar în următoarele două zile.
"Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat astăzi tuturor agenţilor economici riverani Dunării să pună în aplicare imediat planurile proprii de apărare împotriva inundaţiilor", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi. Precedentele inundaţii, ce au ţinut din martie până în mai, au produs pagube de câteva milioane de dolari agenţilor economici gălăţeni. Aproximativ 3 miliarde a cheltuit atunci şi municipalitatea pentru ridicarea unui dig din saci umpluţi cu pământ sau nisip, dig ce a protejat de revărsarea apelor zona joasă a oraşului.

Prutul inundă peştii din crescătoria Mata-Rădeanu
Apele revărsate ale râului Prut au trecut de digurile ce protejau bălţile din localitatea gălăţeană Mata-Rădeanu, afectând cea mai mare exploataţie piscicolă a judeţului. Apele Prutului, ce depăşeau ieri cu 11 cm cota de pericol, au trecut de digurile care protejau bazinele cu peşti, punând în pericol producţia din cele 600 de hectare ale bălţii. Râul ar putea ridica serioase probleme şi în zilele următoare, previziunile specialiştilor hidrologi arătând că Prutul va continua să crească. "Pentru realizarea digului din zona Mata-Rădeanu au fost dislocaţi 30 de militari ai armatei şi 30 de jandarmi, care au la dispoziţie tractoare, bărci cu motor, camioane şi alte mijloace tehnice de intervenţie", ne-a declarat, ieri, Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite