Cu ce au intrat românii în Cartea Recordurilor în 2010 - FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a înregistrat primul record mondial în 1986, iar de atunci şi până în prezent, Guinness Book a mai omologat peste 30 de recorduri autohtone.

Printre recordurile stabilite de România în anii anteriori, se numără, printre altele, cea mai mare colivă, cel mai lung lanţ de prezervative, cea mai lungă împletitură de ceapă precum şi cel mai lung cârnat, dar şi  cea mai tânără interpretă de succes - Cleopatra Stratan sau "cel mai rapid răspuns al unei solicitări venite din partea unui cetăţean", oferit de Traian Băsescu.

Citeşte şi:
VIDEO Giuliano Stroe, copilul român culturist - puternic sau nefericit?

FOTO/VIDEO Iată recordurile României conform "World Records Academy"

Iată recordurile stablite de români în 2010

Giuliano Stroe, cel mai puternic copil din lume

La numai cinci ani, Giuliano Stroe a fost declarat de Cartea Recordurilor drept cel mai mai puternic copil din lume. În februarie 2010, micuţul culturist român a arătat în cadrul emisiunii “Happy Hour” ce exerciţiu i-a înscris numele în Cartea Recordurilor.

image

Tot atunci, Giuliano a reuşit să doboare alte două recorduri: la flotări, fără să atingă pământul cu picioarele şi la human flag, adică statul în mâini, prins de o bară, la 90 de grade (foto).

Micuţul, care în prezent locuieşte împreună cu familia sa în Italia, face exerciţii de body building de la vârsta de doi ani şi a stârnit controverse în întreaga lume. Giuliano este capabil să facă 210 flotări sau să ridice în mâini 14 kilograme.

Rochia de mireasă cu cele mai multe cristale Swarovski

image

Pe 24 martie 2010, un reprezentant Guinness World Records a participat la dezvăluirea rochiei de mireasă cu cele mai multe cristale Swarovski ataşate.

Rochia, confecţionată din aproximativ 40 de metri de dantelă, în care au fost aplicate manual peste 55.000 de cristale Swarowski, a fost creaţia designerului Cosmina Englizian.

Diploma a fost acordată de reprezentantul Guiness World Records, care a venit la expoziţia din Piaţa Constituţiei să numere personal  cele 43.008 cristale şi 16.368 perle.

Dacia Duster este cel mai ieftin SUV

image

Primul autoturism de teren al mărcii româneşti de automobile a intrat în Cartea Recordurilor, în luna martie 2010, ca fiind cel mai accesibil SUV din lume, cu preţul de pornire de 16.200 de dolari pentru varianta 4X2 şi 18.390 dolari pentru cea 4X4.

Automobilul, lansat pe 2 martie la Salonul auto de la Geneva, a fost desemnat cel mai accesibil SUV cu şapte locuri care poate fi achiziţionat pe piaţă.

Mihai Albu, cu pantofii în Cartea Recordurilor

image

"Arhitectul de pantofi al Romaniei", Mihai Albu, a intrat în World Records Academy,  în luna mai a anului 2010, pentru că a creat cele mai înalte sandale din lume, cu un toc de 31 de centrimetri!

image

După numai trei luni însă, designerul şi-a doborât propriul record, creând o perche de botine cu tocuri de 37 de centimetri (foto stânga).

Cea mai mare vânătoare de comori



Pe 4 septembrie 2010, circa 250 de copii entuziaşti s-au strâns în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti, în încercarea de a stabili un nou record mondial, la capitolul “Cea mai mare vânătoare de comori”.

Evenimentul a fost organizat pentru a sărbători relansarea în România a Kinder Surprise. “Care este Surpriza Toamnei?” a fost întrebarea repetată timp de mai bine de două săptămâni la TV, în presă, pe stradă şi pe internet, iar dezvăluirea marii surprize a avut loc în cadrul evenimentului “Marea Vanatoare de Comori”, un record mondial omologat de reprezentanţii Guinness World RecordsTM.

Deşi a existat un singur câştigător la vânătoarea de comori, el fiind cel care a descoperit  cel mai rapid oul Kinder Surprise, toţi cei 250 de participanţi au primit un certificat şi un ou surpriză de la Kinder.

image

Cel mai bun timp din lume în ceea ce privește parcurgerea a 1000 de kilometri pe bicicletă

image

În septembrie 2010, recordul ciclistului covăsnean Pap Zoltan, care a reuşit să străbată pe bicicletă 1.000 de kilometri în 45 de ore şi 35 de minute, a fost omologat oficial de Academia Mondială a Recordurilor.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a reuşit sa parcurgă în luna august traseul Târgu Secuiesc - Braşov - Sibiu - Deva - Orşova - Drobeta-Turnu Severin - Craiova - Piteşti - Braşov, cu doar trei ore de odihnă.

Instalaţie de Cartea Recordurilor

Sun Plaza Mall din Capitală

Aprinderea instalaţiilor de Crăciun a devenit un rcord mondial consemnat în Cartea Recordurilor, pentru mall-ul Sun Plaza din Capitală. Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare instalaţie de Crăciun expusă într-un spaţiu închis, pe 25 noiembrie 2010.

Instalarea luminilor de Crăciun a durat aproximativ două săptămâni, dar a rezultat cea mai mare instalaţie din lume, amenajată în interior, adică 449.659 de led-uri ce compun 700 de elemente de décor: 500 de perdele de lumini cu o lăţime de doi metri şi înălţimea de 1,5 metri, 6 perdele cu o înălţime de 2 metri şi o lăţime de 7 metri, la intrări, 20 de perdele cu înălţimea de 2 metri şi lăţimea de 7 metri, la restaurantele fast-food, 120 de ghirlande luminoase, la scările rulante, iar la etaj au fost împodobiţi 40 de brazi cu 2.400 de leduri.

Recordul mondial precedent în domeniu includea 150.000 de becuri.

Dan Negru, de Cartea Recordurilor

Timişoreanul a filmat programul de Revelion atât la Antena 1, cât şi pentru Prime TV

Efervescentul prezentator TV Dan Negru este singurul om de televiziune din lume care a prezentat douăsprezece programe consecutive de Revelion. De asemenea, timişoreanul este singura vedetă de televiziune care prezintă cinci emisiuni diferite în două ţări (pe lângă emisiunile de la Antena 1, Dan Negru mai prezintă show-uri şi la o televiziune din Chişinău).

De-a lungul carierei sale în televiziune, Dan Negru a fost gazda unui Revelion la TVR, iar timp de zece ani vedeta a prezentat, consecutiv, noaptea dintre ani la Antena 1 şi un Revelion la Chişinău. Negru a reuşit să depăşească recordul deţinut până acum de un prezentator TV din Venezuela, care are la activ doar nouă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite