"A fost în interesul copiilor ceea ce a făcut ziarul Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"A fost în interesul copiilor ceea ce a făcut ziarul Adevărul", a spus Hărdău despre incidentul de sâmbătă, când un ziarist de la ziarul nostru a primit de la Serviciul Naţional de Evaluare

"A fost în interesul copiilor ceea ce a făcut ziarul Adevărul", a spus Hărdău despre incidentul de sâmbătă, când un ziarist de la ziarul nostru a primit de la Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare (SNEE) subiectele şi baremele de istorie, fără a i se solicita vreun document. "Ne-aţi demonstrat o breşă din sistem, iar noi am luat măsurile necesare pentru asigurarea corectitudinii şi normalităţii testelor naţionale. Am reevaluat toţi paşii şi am sporit măsurile de securitate la redistribuirea subiectelor şi baremelor pentru proba de istorie", a mai declarat, în faţa ziariştilor, ministrul educaţiei.
Astăzi, elevii susţin ultima probă a testelor naţionale, cea la alegere între istoria românilor sau geografie. Subiectele la istorie au fost ridicate, ieri, în condiţii de maximă securitate şi în urma unor controale la sânge. La intrare, era un echipaj de poliţie. Nu poţi pătrunde cu maşina în curtea interioară a instituţiei până când un bărbat nu îţi verifică prin zăbrelele gardului numărul autovehiculului. Dacă eşti în regulă, îţi dă drumul să treci. Când ajungi în curte, eşti luat din nou la puricat: toate actele, act de identitate, delegaţia nominală de la comisia judeţeană. O persoană de la intrare are liste cu numele şi prenumele tuturor delegaţilor, precum şi cu numerele maşinilor cu care au venit la Bucureşti. Membrii comisiilor judeţene de organizare a testelor naţionale nu au putut intra fără maşină. Delegaţii din fiecare judeţ au fost programaţi să ridice subiectele şi baremele pentru testul de la istorie în intervale orare precise. "Nu am venit cu maşina până în faţa ministerului, dar vom chema şoferul să vină şi să intrăm cu tot cu maşină, pentru că altfel nu ne este permis", ne-a declarat un inspector de istorie din Harghita. Acesta spune zâmbind că, după ce ziaristul de la Adevărul a luat plicurile, "subiectele de istorie vor intra în istorie... Nu ne putem imagina cum de tânărul nu a fost legitimat. Ne-am supărat puţin când am aflat pentru că am fost puşi din nou pe drumuri, iar, în această perioadă, nu prea e timp de pierdut. Trebuia totuşi ca ziaristul să-i fi anunţat pe reprezentanţii ministerului:
Uitaţi, domnilor, v-am luat subiectele în timp ce voi dormiţi
şi gata". În ograda SNEE aşteptau, ieri, fel de fel de maşini cu numere de Hunedoara, Bacău, Vrancea, Vaslui. În jurul lor se învârteau trei indivizi care le cercetau din toate unghiurile. Câtorva muncitori care efectuau lucrări de reparaţie li s-a interzis să intre. Delegaţii purtau în piept ecusoane. "Stăm cât ni se cere, poate până la sfârşitul programului - spune unul dintre poliţişti. Intrările se fac numai pe bază de legitimaţii. În caz de tulburare a liniştii, vom interveni".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite