37% din români intenţionează să-şi cumpere o casă în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
37% din români intenţionează să-şi cumpere o casă în acest an
37% din români intenţionează să-şi cumpere o casă în acest an

Mai bine de o treime dintre români se gândesc să achiziţioneze o locuinţă, nouă sau veche, în acest an, 11% din ei vor să-şi cumpere o maşină nouă şi doar 1% plănuiesc să achiziţioneze un teren, arată un studiu al brokerului de credite Kiwi Finance.

În acelaşi timp, aproape jumătate dintre români nu au însă nicio prioritate de a face investiţii în acest an. 77% din cei interesaţi de achiziţii în 2009 îşi vor asigura finanţarea acestora printr-un credit bancar, doar 14% preferând ratele direct la dezvoltator. Studiul a fost realizat de Kiwi Finance în perioada mai-iunie 2009 în mediul urban, pe un eşantion de 1.000 de persoane, cu venituri cuprinse între 400 şi 2.000 de euro.

"Prima Casă" creşte interesul pentru locuinţe

Lansarea programului guvernamentaş "Prima Casă" a crescut interesul românilor pentru achiziţionarea de locuinţe. „Interes pentru achiziţia de imobile există, iar programul > va stimula şi mai mult cererea prin intermediul acestui proiect. La nivelul Kiwi Finance, solicitările pentru contractarea unui credit ipotecar au crescut cu de la anunţarea proiectului cu 200%“, a declarat Anca Bidian, CEO Kiwi Finance. Mai exact, brokerul de credite a primit 200 de solicitări în ultimele trei săptămâni, iar 47 de dosare, cu o valoare totală de 2,5 milioane de euro, au fost deja trimise spre analiză băncilor. Contractele au fost însă aprobate pentru doar trei – patru credite. Valoarea medie a acestora este de 52.500 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite