Cea mai mare instituţie sanitară de pediatrie din Transilvania, revendicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujul riscă să rămână fără o parte din imobilele Spitalului Clinic Judeţean de Copii, cel mai mare spital de pediatrie din Transilvania. Clădirile administrative, cea în care se află

Clujul riscă să rămână fără o parte din imobilele Spitalului Clinic Judeţean de Copii, cel mai mare spital de pediatrie din Transilvania. Clădirile administrative, cea în care se află laboratorul, dar şi imobilul Clinicii de Pediatrie I de pe strada Moţilor sunt revendicate în natură, împreună cu suprafeţele aferente de teren, de către Klara Strauss, cetăţean german.

Cererea de revendicare a imobilelor s-a făcut în baza Legii 10/2001, dar a fost respinsă, prin dispoziţie de preşedintele de consiliu judeţean, în noiembrie 2007. Ca urmare, imobilele sunt revendicate în instanţă, o a doua înfăţişare în proces fiind programată pe 1 aprilie. "Cererea a fost respinsă pentru că la dosar nu era documentul care să ateste calitatea de moştenitor de drept", a declarat Măriuca Pop, secretar al judeţului Cluj.

Potrivit dr. Ioan Figan, managerul Spitalului Clinc Judeţean de Copii, doar în ultimii 10 ani s-au făcut investiţii care depăşesc în total un milion de euro. Acestea nu sunt singurele imobile revendicate. Clădirea policlinicii studenţeşti şi cea a Clinicii de Pediatrie IV sunt, de asemenea, în aceeaşi situaţie. Şi în aceste cazuri există procese pe rol.

În judeţul Cluj, Klara Strauss mai revendică şi clădirea fostului sanatoriu din comuna clujeană Cojocna. La Spitalul Clinic de Copii din Cluj sunt tratate şi cazurile mai grave din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite