Noi înşalăciuni imobiliare comise cu ajutorul funcţionarilor publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane sunt cercetate în stare de arest preventiv, iar alte două au primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu, după ce poliţiştii bucureşteni au descoperit că

Patru persoane sunt cercetate în stare de arest preventiv, iar alte două au primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu, după ce poliţiştii bucureşteni au descoperit că aceştia fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare. Printre membrii reţelei se află mai mulţi funcţionari publici din cadrul administraţiei locale Sector 1. Valoare prejudiciului este de aproximativ 500.000 de euro, iar în prezent se fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Potrivt Poliţiei Capitalei, gruparea vindea terenuri şi locuinţe folosindu-se de documente oficiale şi falsificate sub semnatură privată. Cercetările vizează, în prezent, 130 de imobile din Bucureşti şi din zonele limitrofe. Anchetatorii spun că şi de această dată înşelăciunile s-au făcut tot cu ajutorul unor funcţioneri publici.

Marţi, poliţiştii au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în urmă cărora au fost identificate şi duse la sediul Poliţiei 10 persoane. În urma audierilor trei bărbaţi, Cristian Viorel Popa, în vârstă de 40 de ani, din Bucureşti, Gheorghe Hrebel în vârstă de 32 de ani, din judeţul Maramureş, Georgel Lăutaru, în vârstă de 39 de ani din judeţul Giurgiu şi o femeie, Mariana Jarcu, de 37 de ani, din Bucureşti au primit mandate de aerstare preventivă pentru 29 de zile. Alţi doi, Ion Grigore, de 34 de ani, din Bucureşti şi Victor Mandache, în vârstă de 45 de ani din judeţul Giurgiu au primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu.

În urmă cu două luni, au fost reţinute încă 14 persoane care făceau parte din aceeaşi grupare şi alte două au primit interdicţie de a nu părăsi localitatea de domiciliu, una dintre aceste fiuind chiar persoana ce falsifica documentele folosite ulterior pentru tranzacţii imobiliare. Reţeaua mafiotă a lăsat mai mulţi bătrâni fără proprietăţi, prejudiciul ridicându-se la peste 1 milion de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite