Cu ce înlocuim masa de prânz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Shake-urile cu aromă de vanilie sau ciocolată şi batoanele proteice ne ajută să avem o dietă echilibrată Suplimentele nutritive pot înlocui cu succes o masă atunci când nu avem timp

Shake-urile cu aromă de vanilie sau ciocolată şi batoanele proteice ne ajută să avem o dietă echilibrată

Suplimentele nutritive pot înlocui cu succes o masă atunci când nu avem timp pentru o mâncare sănătoasă. Această soluţie nu trebuie să devină însă un obicei.

Pentru a ne păstra sănătatea şi greutatea în limitele normalităţii, nutriţioniştii recomandă respectarea orarului destinat celor trei mese ale zilei (formate din alimente proaspete).

Dacă suntem la serviciu şi avem un program încărcat putem înlocui gustările nesănătoase de tipul chipsurilor, hamburgerilor sau dulciurilor, pe care suntem tentaţi să le consumăm pentru a ne astâmpăra foamea, cu suplimente alimentare bogate în nutrienţi, vitamine şi fibre.

Acestea pot fi shake-urile cu arome de vanilie, căpşuni, banane sau ciocolată, dar şi batoanele proteice. În acest fel completăm substanţele hrănitoare de care organismul are nevoie.

Amestecurile pudră, indicate vegetarienilor

Amestecurile pudră pentru băuturi sunt un supliment nutritiv bazat pe lapte praf degresat, îndulcit cu fructoză. Ele asigură un aport de proteine, grăsimi, carbohidraţi, vitamine şi minerale. Aceste amestecuri pudră pentru băuturi sunt indicate şi vegetarienilor, care pierd multe dintre substanţele hrănitoare necesare, ca urmare a alimentaţiei deficitare.

Amestecurile sunt îndulcite cu fructoză, fără a avea zahăr adăugat şi nu conţin coloranţi sau conservanţi artificiali. "Shake-urile sunt ideale pentru cei care au un program încărcat şi riscă să sară peste una dintre mesele principale ale zilei. Nerespectarea celor trei mese ale zilei este una dintre cauzele acumulării kilogramelor în plus, deoarece suntem mai tentaţi să apelăm la gustări mai puţin sănătoase", a explicat dr. Claudia Osterkamp, nutriţionist la Institutul de Sănătate "Nutrilite" din Germania.

Suplimente din fibre completează dieta

Necesarul de proteine şi aminoacizi esenţiali poate fi asigurat şi cu ajutorul batoanelor proteice sau a pudrei de proteine: un amestec de proteine din soia şi lapte. Pentru completarea regimului alimentar sănătos putem apela la suplimente pe bază de omega 3 sau la cele pe bază de fibre, responsabile cu apariţia senzaţiei de saţietate. Fibrele ajută şi la îmbunătăţirea controlului diabetului şi a hiperlipidemiei, două dintre problemele pacienţilor care suferă de obezitate.

"Pierderea în greutate este un proces lent, pentru că ceea ce cântarul afişează este un cumul. Oase, muşchi, apa din corp, depozitul de carbohidraţi şi grăsimea, toate acestea formează greutatea corporală. Partea ocupată de grăsime este destul de mică, motiv pentru care nu trebuie să apelăm la diete drastice pentru a slăbi, ci trebuie să urmăm o dietă echilibrată", a explicat dr. Osterkamp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite