Se înfierbântă ţara!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zile de foc în sudul României. Zeci de persoane au leşinat deja, ieri, în Capitală Temperaturi de peste 35 de grade Celsius sunt anunţate de meteorologi astăzi şi în următoarele

Zile de foc în sudul României. Zeci de persoane au leşinat deja, ieri, în Capitală

Temperaturi de peste 35 de grade Celsius sunt anunţate de meteorologi astăzi şi în următoarele zile, în special în sudul şi vestul ţării. Autorităţile au luat măsuri.

Cel puţin 30 de bucureşteni au leşinat ieri în stradă din cauza caniculei. În opinia directorului medical al Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, dr. Alis Grasu, cifra nu este alarmantă, deoarece anul trecut s-au înregistrat, în unele zile, chiar şi 90 de cazuri de persoane căzute în stradă.

Aproape 50 de puncte anticaniculă sunt instalate, începând de astăzi, în zonele aglomerate din Capitală. La aceste puncte se distribuie apă şi se acordă primul ajutor în caz de nevoie. Şi în ţară s-au pregătit astfel de corturi. De pildă, în Arad puncte de prim ajutor vor fi în Piaţa Avram Iancu, Podgoria şi în faţa primăriei. În Craiova, apă şi asistenţă medicală vor fi asigurate în Piaţa Centrală, la prefectură şi la Teatrul Naţional "Marin Sorescu".

Protecţie pentru muncitori

Atunci când temperaturile depăşesc 37 de grade Celsius, angajatorii sunt obligaţi să le permită muncitorilor care lucrează în aer liber să alterneze perioadele lucrate cu cele de repaus, să scurteze programul sau să întrerupă lucrul la orele amiezii. Angajatorii vor asigura salariaţilor doi-patru litri de apă pe zi de persoană.

O vară caniculară

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), ne aşteaptă o vară caniculară.
În lunile iulie şi august vor predomina zilele cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius.
Canicula nu va fi lipsită de urmări. Precipitaţiile vor cădea în averse, însoţite de descărcări electrice şi chiar grindină. (A mai contribuit Simona Cioacătă)

Cod galben

ANM a emis pentru astăzi o atenţionare cod galben în şase judeţe din sudul ţării şi în Bucureşti. Meteorologii anunţă că în Banat, Oltenia şi Muntenia, temperaturile vor ajunge la 36-37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80. În a doua parte a zilei şi la noapte vor cădea ploi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului în Maramureş, Crişana, Transilvania şi Moldova. (Antoaneta Cicioiu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite