“A scăzut încrederea italienilor în Berlusconi şi în guvernul său” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă acordă astăzi un spaţiu larg conflictului armat israeliano-palestinian din Fâşia Gaza, care se pare că a ajuns la final. O altă temă de interes pentru presa italiană este ştirea conform căreia Berlusconi va trimite trupe de carabinieri în Gaza, precum şi faptul că a scăzut îngrijorător încrederea italienilor în premierul italian.

"Cea de-a doua noapte calmă în Fâşia Gaza”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. Noaptea trecută a fost cea de-a doua noapte calmă din Fâşia Gaza, după ce zilele trecute Israelul a anunţat încetarea unilaterală a ostilităţilor. Armata israeliană a început să se retragă progresiv din teritoriul palestinian, complet devastat în urma celor 22 de zile de război.

Berlusconi va trimite carabinieri în Gaza”, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”. Premierul italian Silvio Berlusconi s-a întâlnit în cursul zilei de duminică, la Ierusalim, cu omologul său israelian Ehud Olmert. Cu această ocazie, primul ministru italian a declarat că Italia va sprijini Israelul în aceste momente dificile şi, de asemenea, va fi implicată în operaţiuni de asistenţă umanitară în Fâşia Gaza. Tot ieri, premierul Berlusconi a participat la un summit la Sharm el Sheik, că va trimite carabinieri în Fâşia Gaza.

A scăzut încrederea italienilor în Berlusconi şi în guvernul său”, relatează cotidianul “La Repubblica”. Un sondaj realizat de IPR Marketig pentru Repubblica.it a relevat faptul că încrederea italienilor în Berlusconi şi în guvernul său este în scădere. Potrivit aceluiaşi sondaj, nici opoziţia italiană nu se bucură de prea multă simpatie în Peninsulă. Berlusconi a ajuns la procentul de 46% popularitate, cu 4% mai puţin decât luna trecută.

Fini: în moschei se va predica în italiană”, titrează cotidianul “La Stampa”. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini, a anunţat recent că ceremoniile religioase din moscheile din Italia vor trebui să se oficieze în limba italiană, pentru a evita riscul instigării la ură rasială şi violenţă. Afirmaţia lui Fini a fost făcută în timpul vizitei sale oficiale de zilele trecute în Emiratele Arabe Unite.

Criza gazului: astăzi se va semna acordul între Moscova şi Kiev”, anunţă cotidianul “Il Messagero”. Astăzi este ziua în care Moscova şi Kievul vor semna un acord privind reînceperea furnizării gazului metan în Europa. Ştirea a fost făcută publică ieri de către premierul ucrainean Iulia Timoshenko, în urma negocierilor nocturne avute cu omologul său rus Vladimir Putin. Uniunea Europeană s-a declarat satisfăcută de acordul încheiat între Rusia şi Ucraina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite