De cinci ori mai puţine închirieri de spaţii logistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De cinci ori mai puţine închirieri de spaţii logistice
De cinci ori mai puţine închirieri de spaţii logistice

Volumul de spaţii logistice şi de depozitare închiriate anul acesta a scăzut considerabil faţă de 2008. Potrivit datelor DTZ Echinox, până la sfârşitul lunii august, în Bucureşti au fost tranzacţionate în total spaţii de 35.000-40.000 de metri pătraţi.

Această suprafaţă reprezintă de-abia o cincime din volumul înregistrat pe parcursul anului trecut, când a fost atins un nivel de 200.000 de metri pătraţi de închiriat. În 2009, pe piaţa logistică bucureşteană nu au avut loc tranzacţii cu suprafeţe de peste 10.000 de metri pătraţi.

10% grad de neocupare

În momentul de faţă, stocul de spaţii de logistică şi depozitare de clasa A se ridică la 750.000 de metri pătraţi, incluzând aici doar proiectele care au fost sau sunt disponibile pentru închiriat. Rata de neocupare pe acest segment a crescut la peste 10%, stocul disponibil pentru închiriere depăşind 75.000 de metri pătraţi. Majoritatea acestor spaţii sunt dispersate şi variază între 1.000 şi 5.000 de metri pătraţi. Spaţiile logistice de acest tip reprezintă, cel mai adesea, opţiunea predilectă pentru companiile aflate în căutarea unei soluţii de depozitare. Un astfel de exemplu este reprezentat de cea mai recentă tranzacţie intermediată de compania DTZ Echinox. Lagermax-AED a semnat un contract de pentru un depozit cu o suprafaţă de 2.230 de metri pătraţi, ce dispune şi de 356 de metri pătraţi de spaţii de birouri. Spaţiul este localizat la 14 kilometri de Bucureşti, în Equest Logistic Centre, ce aparţine companiei Equest Balkan Properties Plc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite