"Vom închide toate şcolile dacă gerul va continua"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, din cauza căderilor de zăpadă şi a temperaturilor scăzute, sub -20 de grade Celsius, în sute de şcoli din judeţele Botoşani, Iaşi, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Alba nu s-au

Ieri, din cauza căderilor de zăpadă şi a temperaturilor scăzute, sub -20 de grade Celsius, în sute de şcoli din judeţele Botoşani, Iaşi, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Alba nu s-au ţinut cursuri. În alte şcoli, copiii au tremurat de frig şi au fost nevoiţi să scrie cu mănuşi. Ministrul educaţiei şi cercetării, Mihail Hărdău, ne-a prezentat situaţia din unităţile şcolare româneşti şi măsurile luate de minister pentru a-i proteja pe copii.
- Cât de tare a pătruns frigul în şcoli?
- Cea mai gravă situaţie este la nivelul judeţului Botoşani, unde s-a decis suspendarea cursurilor pentru următoarele două zile. În acest judeţ s-au închis 259 de unităţi de învăţământ preuniversitar, fiind afectaţi 80.000 de elevi. Motivele întreruperii cursurilor sunt: scăderea temperaturii şi dorinţa cadrelor didactice de a nu transporta copiii în condiţii de frig. Cursurile vor fi reluate doar dacă evoluţia vremii şi alimentarea cu gaze se vor îmbunătăţi. La nivel naţional, au fost închise 36 de şcoli din 6 judeţe. Există şcoli în care a scăzut prezenţa la cursuri, mai ales în Moldova, cu 20-30%.
- Ce măsuri veţi lua dacă gerul va continua?
- Dacă este cazul, vom închide toate şcolile. Noi ne vom gândi, în principal, la protejarea copiilor. Nu vrem să se îmbolnăvească. şcolile şi inspectoratele şcolare judeţene vor analiza situaţia şi pot decide suspendarea cursurilor, urmând ca fiecare unitate şcolară să stabilească un program de recuperare a orelor pierdute.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite