A început cu un sufleu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cu sufleu cu tot! Ăsta da, dezastru! Musafirii oftau după sufleu, iar mama ofta după vasul nou de Jena, pe care- l primise de curând cadou. Reţeta de mai jos nu se înscrie în formula clasică a

cu sufleu cu tot! Ăsta da, dezastru! Musafirii oftau după sufleu, iar mama ofta după vasul nou de Jena, pe care- l primise de curând cadou. Reţeta de mai jos nu se înscrie în formula clasică a sufleurilor. Dar este mai simplă şi fără riscuri!

Sufleu de vinete
Pentru 4 porţii
Ingrediente: 2 vinete (700 g), sare, 3 cepe, 2 căţei de usturoi, cca 175 ml ulei, 300 g roşii, 250 g brânză mozzarella (sau telemea), 4 cartofi (400 g), 1/2 legătură pătrunjel, piper, 4 linguri parmezan ras
Mod de preparare: Vinetele se spală şi se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presară cu sare şi se lasă să stea 10 minute. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă fin şi se călesc într-o linguriţă de ulei încins. Se scot şi se pun într-un vas. Roşiile spălate şi mozzarella se taie în felii rotunde. Cartofii se curăţă şi se taie tot în felii rotunde. Feliile de vinete se clătesc, se zvântă şi se prăjesc în restul de ulei încins, pe ambele părţi. Se pun să se scurgă pe o hârtie absorbantă. Se unge un vas de Jena cu ulei, se aşază feliile de cartofi, se acoperă cu jumătate din ceapă şi usturoi, se presară cu sare, piper, pătrunjel tocat şi 1 lingură de parmezan. Se adaugă jumătate din feliile de mozzarella, deasupra felii de vinete şi de roşii. Se presară restul de ceapă şi usturoi, de pătrunjel, sare, piper şi 1 lingură de parmezan. Se acoperă cu restul de brânză, deasupra se pun vinetele şi roşiile rămase. Se presară cu restul de parmezan, se toarnă puţin ulei şi se coace sufleul în cuptorul încins cca 40 de minute. Se lasă 10 minute înainte de a-l tăia.

ştiaţi că?
Potrivit istoricilor, sufleurile moderne sunt un produs al bucătăriei franceze din secolul XVIII. Prima reţetă de sufleu a apărut, se pare, în 1742, în cartea lui Vincent La Chapelle, Le Cuisinier Moderne. Dacă doriţi să ne împărtăşiţi gândurile dvs sau o reţetă din repertoriul dvs culinar, scrieţi-ne pe adresa redacţiei: Adevărul, rubrica "Reţeta zilei", Piaţa Presei Libere nr. 1, Bucureşti, sect. 1. Cele mai bune reţete vor fi premiate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite