A început sezonul transferurilor "pe sticlă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că perioada Sărbătorilor de iarnă a trecut de mult timp şi toată lumea s-a liniştit, în televiziuni a început agitaţia. şi goana disperată după ratinguri impresionante sau măcar

Pentru că perioada Sărbătorilor de iarnă a trecut de mult timp şi toată lumea s-a liniştit, în televiziuni a început agitaţia. şi goana disperată după ratinguri impresionante sau măcar mai mari decât ale concurenţei. Pe acest fond, veştile legate de noi emisiuni ale diferitelor posturi tv, dar şi de ruperea unor colaborări care păreau a fi fructuoase nu mai miră pe nimeni.
Zvonurile legate de nemulţumirea lui Cătălin Măruţă vizavi de formatul emisiunii sale matinale de la Realitatea TV circulau cam de o lună printre jurnalişti. La vremea respectivă, simpaticul prezentator a încercat să salveze aparenţele şi, pe de altă parte, a sperat că lucrurile vor intra în normal la un moment dat? Pentru el, "normal" însemna o emisiune în care să-şi poată demonstra calităţile de onemanshow, în care să-şi cucerească telespectatorii, unii dintre ei fideli lui de pe vremea "Tonomatului" de la TVR 2, prin spontaneitate şi momente inedite. Din păcate, la Realitatea TV, formatul matinalului impunea dese întreruperi pentru calupul publicitar şi pentru ştiri? Aşa că lui Măruţă nu-i mai rămânea decât să fie şi el o "imagine" printre acestea? Cum un profesionist nu acceptă compromisuri de dragul unui loc pe "sticlă", prezentatorul şi conducerea postului au ajuns la concluzia că trebuie să înceteze colaborarea. În relaţii civilizate. Prin urmare, Sorin Enache, directorul general de la Realitatea TV, a dat presei un comunicat de natură să nu supere pe nimeni şi să nu se supere nimeni. Deci, de la 1 februarie, Măruţă este liber de contract, deşi "audienţele programului său au fost mai bune decât cele înregistrate de post, pe acelaşi interval orar, înainte de venire", după cum suna precizarea foştilor şefi ai lui Cătălin. Pentru care acum urmează opţiunea? Despre care se aude că ar fi Televiziunea Română, cum era de aşteptat, dar nu TVR 2, postul unde a făcut carieră, ci chiar TVR 1!
Dincolo de toate acestea, la televiziunea naţională se pregătesc mari schimbări. Rodica Culcer, noul director al postului, are planuri mari şi vrea să reformeze o instituţie în care unii trăiau liniştiţi că vor ieşi la pensie fără să se dea prea mult de ceasul morţii pentru performanţă profesională. Se spune că Diana Lăscărescu a intuit perfect momentul în care e bine să rămână însărcinată, pentru că actuala şefă a instituţiei din Calea Dorobanţi, despre care se ştie că preferă profesioniştii 100%, nu se află printre fanii săi şi în nici un caz printre admiratorii stilului său de a prezenta Jurnalele de la TVR 2. Din primăvară, Diana ar fi fost oricum pe cale să piardă statutul de vedetă al postului.
Sezonul schimbărilor a început şi la Naţional TV. Dincolo de faptul că a fost pus pe liber unul dintre şefii de la ştiri, Călin Mitici - în locul său fiind angajată Cristina Airabedian "preluată" de la Prima TV - mai-marii postului se pare că intenţionează să scoată din grilă o serie de programe. Până acum considerate a fi de succes. Acum catalogate ca nesatisfăcătoare din punct de vedere al ratingului. Astfel, au căzut sub ochiul critic al factorilor de decizie serialul "Cuscrele" şi chiar matinalul?
Antena 1 va avea, începând de săptămâna viitoare, la pupitrul ştirilor matinale o nouă prezentatoare: este vorba despre Carmen Safta, care o va înlocui pe Simona Gherghe şi care-i va deveni astfel parteneră lui Vlad Ionescu. Simona va prezenta, aşa cum ne-a obişnuit, Jurnalul de ora 13,00?
şi sezonul schimbărilor abia a început?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite