A inceput lupta pentru "tronul" Camatarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cateva saptamani de la capturarea fratilor Camataru si a acolitilor, in Capitala s-a instalat linistea. O liniste aparenta, in spatele careia bandele crimei organizate au inceput, deja, lupta

La cateva saptamani de la capturarea fratilor Camataru si a acolitilor, in Capitala s-a instalat linistea. O liniste aparenta, in spatele careia bandele crimei organizate au inceput, deja, lupta pentru succesiune. Ani de zile, Camatarii au facut legea in lumea interlopa bucuresteana, extinzandu-se, precum bratele unei caracatite, in toate orasele importante ale tarii. Santaj, taxe de protectie, proxenetism, jafuri sau trafic de droguri, spalare de bani negri, nici un mod de operare al crimei organizate nu a fost strain de banda Camatarilor. Incoltiti din toate partile de procurori, politisti si servicii secrete, Camatarii trebuie sa faca fata unei noi amenintari. Simtindu-le slabiciunea, grupurile interlope rivale au trecut, deja, la lupta pentru suprematie. Surse judiciare ne-au declarat ca, in prima faza, au inceput racolarile din randul bandei de sute de infractori conduse, pana de curand, de Camatari. In functie de "specializare", fiecare este curtat, acum, de pretendentii la rangul de capi al lumii interlope bucurestene. "Crima organizata este o piata ca oricare alta. Nu va ramane mult timp neacoperita", ne-a declarat unul dintre anchetatorii cu rang inalt, implicat in investigarea activitatii Camatarilor. Dupa modelul experimentat deja cu succes in Italia sau SUA, noii lideri interlopi vor fi monitorizati cu atentie, astfel incat anihilarea urmatoarei bande criminale de calibru sa se faca mult mai rapid. Reteaua Camatarilor este prima grupare reala de crima organizata intrata in vizorul anchetatorilor romani. O asemenea grupare nu se putea dezvolta fara complicitatea autoritatilor. Nici un interlop nu va rupe, insa, legea tacerii, dandu-si in vileag politistii care l-au ajutat cu informatii si i-au oferit protectie ani de zile. Adevaratii complici din randurile oamenilor legii trebuie, insa, descoperiti si indepartati rapid din sistem. Orice "cartita" ramasa in randul politiei sau procuraturii va aduce grave prejudicii, atat anchetatorilor, cat si cetateanului de rand, lasat fara aparare si tradat de cel pe care il plateste - mult, putin, totusi il plateste - pentru a-i asigura linistea si siguranta.
Fiul de 16 ani al lui Sile Camataru - arestat
Astazi, fratii Nutu si Sile Camataru, precum si alti 17 membri ai clanului lor, asteapta sentinta Curtii de Apel Bucuresti, in urma careia mandatele lor de arestare preventiva ar putea fi anulate. In fata unei asemenea posibilitati, procurorii nu au stat nici ei cu mainile in san. In week-end, atat vineri, cat si sambata, au fost audiati Limba si Masca, Nutu si Sile Camataru, dar si alti "frati", fiind posibila acuzarea lor pentru noi fapte penale, cum ar fi trafic de persoane, santaj si inselaciune. Nici politistii Sectiei 24 nu au stat degeaba. Aparent fara nici o legatura cu dosarul Parchetului, ei l-au retinut pe fiul minor al lui Sile Camataru, Robert Balint, in varsta de 16 ani. Pustiul a fost arestat sambata pentru talharirea unor persoane pe care le-a lasat fara lantisoare si telefoane mobile. Purtatorul de cuvant al Parchetului General a negat existenta vreunei legaturi intre dosarul de la Politie si dosarul Parchetului supranumit "Camatarii". Ziua de astazi se anunta a fi furtunoasa, oricare ar fi sentinta instantei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite