A început febra rechizitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de începerea şcolii, părinţii şi copiii iau cu asalt magazinele în căutarea celei mai bune oferte . Raioanele de rechizite sunt la mare căutare în aceste zile. Ieri, la

Înainte de începerea şcolii, părinţii şi copiii iau cu asalt magazinele în căutarea celei mai bune oferte .

Raioanele de rechizite sunt la mare căutare în aceste zile. Ieri, la Carrefour Orhideea era mare agitaţie la raioanele cu produse pentru şcolari. Nici măcar ploaia nu i-a împiedicat pe prichindei să-şi însoţească părinţii la cumpărături. În fond, ei erau direct interesaţi de ghiozdanele cu Barbie sau Spiderman şi de caietele viu colorate, cu file ce emană parfum de crini, lalele sau trandafiri.

Matei are 8 ani şi este elev în clasa a doua la o şcoală bucureşteană. L-am găsit urcat în căruciorul de cumpărături pentru a ajunge la raftul pe care se aflau caietele. De aprovizionarea cu rechizite se ocupa mama sa. Caiete speciale, penar, stilou, acuarele, coperte, creioane cu gumă sunt numai câteva din rechizitele de care băiatul are nevoie.

A pus ochii şi pe un ghiozdan Spiderman, care costă 44, 90 lei. Însă mama va decide dacă îl va cumpăra, deoarece şcolarul mai are unul acasă. "Încă nu ştiu exact câţi bani voi da, însă anul trecut am cheltuit aproximativ 500 de lei. Rechizitele sunt foarte scumpe", ne-a spus mama acestuia. Ofertele sunt variate, în funcţie de bugetul alocat, dar şi de preferinţele părinţilor. Mulţi dintre aceştia aleg rechizitele în funcţie de banii din portofel, fără a ţine cont de rugăminţile copiilor atraşi de penare sofisticate, pixuri luminoase sau de minijurnale cu lacăte.

Alţii preferă să investească mai mult în echiparea şcolarului, cumpărând rechizite de firmă. Familia Grigoriu a venit de la Buzău pentru cumpărături. Mara, mezina familiei, are cinci ani şi se pregăteşte pentru grădiniţă, în timp ce Lucian, opt ani, a trecut în clasa a doua. "Preferăm să cumpărăm rechizite mai scumpe, dar de firmă, deoarece nu se rup după două săptămâni", ne-a spus Adina Grigoriu.

Potrivit acesteia, rechizitele şcolare, îmbrăcămintea şi încălţămintea pentru băiat au costat-o anul trecut în jur de 500 de lei. "Având în vedere că preţurile nu au mai crescut, cred că aceeaşi sumă o vom cheltui şi în acest an", a adăugat Adina. Pentru un părinte al cărui copil nu mai este boboc, este mult mai uşor să cumpere minimul necesar pentru noul an şcolar. Mai greu le este părinţilor cu micuţii care abia acum încep şcoala primară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite