A început exodul de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile pentru petrecerea dintre ani au aglomerat deja ieşirile din Capitală. Ieri, pe DN1 se circula cu mare dificultate, iar autorităţile au veşti proaste şi pentru următoarele

Pregătirile pentru petrecerea dintre ani au aglomerat deja ieşirile din Capitală. Ieri, pe DN1 se circula cu mare dificultate, iar autorităţile au veşti proaste şi pentru următoarele zile.

Pentru că majoritatea pachetelor turistice de revelion au ca dată de începere acest sfârşit de săptămână, reprezentanţii Ministerului Transporturilor estimează ca pe DN1 numărul de maşini poate să treacă de 20.000 pe zi.

Cele mai multe bilete de odihnă prevăd data de 29 sau 30 decembrie 2007 ca fiind ziua sosirii în unităţile de cazare, aşa că nu numai şoselele către staţiunile turistice sunt aproape sufocate, ci şi autocarele, trenurile şi avioanele sunt ticsite de pasageri.

Potrivit estimărilor administratorilor drumurilor, pe căile rutiere care leagă marile oraşe de staţiunile turistice circulă, în perioadele obişnuite, între 5.000 şi 7.500 de autovehicule pe zi - acum, pe aceleaşi căi se poate ajunge şi la 10.000 de autovehicule pe zi.

Pe DN1, mai ales tronsonul Bucureşti-Braşov, statisticile arată cu totul diferit: traficul normal depăşeşte 16.000 de autovehicule pe zi, iar în perioada sărbătorilor se poate depăşi pragul de 20.000 de autovehicule pe zi.

Aceleaşi creşteri ale numărului de pasageri se estimează şi în cazul transporturilor cu trenul, pentru destinaţiile interne, ca şi pentru cele aeriene, spre cele din străinătate. Aproape depăşite de situaţie, autorităţile recomandă utilizarea unor căi rutiere ocolitoare sau îmbarcarea în trenuri de dimineaţă, mai puţin aglomerate, în locul celor de noapte sau după-amiază.


Pârtiile, perfecte pentru schi


Cei mai mulţi români rămaşi în ţară de revelion au preferat staţiunile montane pentru că, anul acesta, pârtiile sunt în stare perfectă. În Poiana Braşov, pe pârtia Bradul, stratul de zăpadă are 50 de centimetri, iar la Predeal, Buşteni şi Azuga, 45. La Sinaia, zăpada a trecut de 70 de centimetri, iar în Masivul Postăvarul, măsoară deja un metru.

Vine ninsoarea!

Meteorologii spun că în ajunul Anului Nou cerul va fi mai mult noros. Locuitorii din regiunile estice şi cei din extremitatea vestică vor avea parte de precipitaţii slabe şi de condiţii de polei. Prognozele arată că în zonele joase va fi ceaţă.

Temperaturile vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade Celsius ziua şi -9 şi 1 grad Celsius noaptea. De revelion va ninge în vestul extrem al ţării. De ninsori vor avea parte şi românii din regiunile sud-vestice. Local, sunt posibile ninsori şi în restul ţării. În Bucureşti, vor fi condiţii de ninsoare. În intervalul 2-5 ianuarie va ninge temporar în cea mai mare parte a ţării, iar regimul termic va fi apropiat de normal. (Andreea Ofiţeru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite