A început Târgul de Sfântul Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Ţăranului Român şi-a deschis porţile pentru amatorii de cadouri tradiţionale. Peste 100 de meşteri din întreaga ţară s-au adunat la muzeu cu instrumente muzicale, jucării,

Muzeul Ţăranului Român şi-a deschis porţile pentru amatorii de cadouri tradiţionale. Peste 100 de meşteri din întreaga ţară s-au adunat la muzeu cu instrumente muzicale, jucării, podoabe şi ţesături bune de pus în cizme pe post de daruri din partea Moşului Nicolae.

De la târg nu vor lipsi sarmalele, turta dulce, cozonacii, dulceţurile şi ciupercile murate. Astăzi, la ora 16.30, la Sala Horia Bernea, va avea loc recitalul "Popasuri muzicale prin capitalele Europei" al lui Valentin Albeşteanu şi taraful său.

Printre piesele incluse în repertoriu se numără "Căruţa poştei", "Hora staccato", "Ceasornicul" de Grigoraş Dinicu, "Trisch-Trasch" de Johann Strauss, "Parfum de femeie" sau "Liber tango" de Astor Piazzola. Mâine, în ultima zi de târg, fanfara din Cordăreni, judeţul Botoşani, condusă de Niculae Andriescu, va colinda cu capra în sunet de tobe şi trompete, cu personaje mascate care vor juca şi vor face tărăboi pentru a alunga spiritele rele de peste an.

Conform tradiţiei, se spune că acest ritual ajută la renaşterea curată a timpului. În repertoriul vast al fanfarei, specializată în muzică tradiţională, sunt incluse horele bătute, precum şi sârbele.

Târgul este deschis între orele 10.00 şi 18.00, iar preţul unui bilet de intrare este patru lei pentru adulţi şi doi lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite