Cum împodobim brăduţul de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerii vin cu recomandări privind felul în care pot fi asortate podoabele pentru pomi.Seara de Ajun este pentru români momentul magic al împodobirii bradului.  Designerii ne explică ce aşteaptări are  Moş Crăciun în acest sezon.

În această seară târgumureşenii se adună în jurul bradului, natural sau artificial şi-l împodobesc cu globuri şi ghirlande. Ca în orice domeniu şi pentru împodobirea bradului de Crăciun există anumite tendinţe. Anul acesta se poartă brazii împodobiţi modern, cu panglici în loc de beteală, cu luminiţe monocolore şi fără bomboane.  „În acest an pe brad se poartă ornamentele de o singură culoare sau combinaţii de maxim două culori. La brăduţii eleganţi puteţi îmbina culori ca orange, cupru sau aur vechi, iar la cel clasic, ce aminteşte de sfârşitul secolului XIX-lea, puteţi îmbina culori precum roz deschis, crem, maro sau auriu”, a precizat designerul Gyongyver Fabian, al magazinului Decofleur. Anul acesta sunt foarte la modă brazii împodobiţi cu ornamente ce amintesc de natură. „Se poartă podoabe ce reprezintă plante uscate, crengi, nuci, mere, portocale, buburuze, fluturi mari, flori, păsări şi pene”, a declarat designerul.

Fără beteală şi bomboane

În schimb, beteala şi bomboanele nu mai sunt în tendinţe. „Orice fel de brad aţi împodobi trebuie să ştiţi că beteala nu mai este la modă. Ea este înlocuită cu panglici din dantelă, saten, organza, mărgele sau globuri aşezate asemenea unor şiraguri”, a declarat Gyongyver Fabian. În ceea ce priveşte globurile anul acesta sunt foarte la modă globurile dantelate, satinate şi brodate manual cu mărgele. „Sunt foarte în tendinţe paietele, cristalele cusute manual pe globurile de pânză. Se poartă mult şi florile şi fluturii din mătase care pot înlocui globurile”, a mai precizat designerul. Dacă totuşi doriţi să folosiţi globuri de sticlă, trebuie să ştiţi că sunt la modă cele mate îmbinate cu cele lucioase, dar având aceaşi culoare. De asemenea, sunt foarte la modă globurile lunguieţe sau spiralate, dar şi globurile în formă de săniuţe sau ursuleţi, ideale pentru barzii împodobiţi în camerele copiilor.

Tehnici de împodobire

Fie că împodobiţi un brad natural sau unul artificial, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să-l fixaţi bine în suportul special pentru brad. Începeţi întâi cu aşezatul instalaţie şi în funcţie de acesta urmează amplasarea celorlalte ornamente. „Aşezaţi globurile mari sau ornamentele voluminoase la baza bradului pentru a continua cu cele de dimensiuni mai mici spre vârf. Anul acesta sunt în tendinţe brazii împodobiţi asimetric, în formă de spirală, cu ornamentele aşezate pe o latură a bradului, mai numeroase la bază iar vârful bradului împodobit doar cu beculeţe”, a mai spus Gyongyver Fabian.

Preţurile ornamentelor
Ornamentele de Crăciun au preţuri diferite. Veţi plăti 7,5 pentru păsărele paietate, 8 lei pentru buburuze, 9 lei pentru fluturi, 15 lei pentru ghină. Steluţele  costă 3,5 lei, Moş Crăciun 5,9 lei, globurile colorate 4 lei, renii 10 lei. Pentru masa de Crăciun ornamentele cu lumânare, crenguţă de brad şi îngeraşi costă de la 27 la 40 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite