A început împărţirea plajelor către hotelieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral a început astăzi repartizarea către hotelieri a sectoarelor de plajă libere, în urma publicării în Monitorul Oficial a ordinului comun al Ministerului Turismului şi Mediului privind închirierea plajelor.

„De astăzi am început analizarea dosarelor şi sperăm ca în maximum o săptămână să-i punem în posesia plajelor pe noii chiriaşi. S-au depus peste 165 de dosare“, a declarat, pentru „Adevărul“, Cătăiln Anton, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL).


Ordinul ministrului Turismului şi al ministrului Mediului pentru aprobarea modelului-cadru al contractului de închiriere a sectoarelor de plajă prevede plata de către hotelier a unui avans din chirie de circa 30% în cinci zile de la semnarea contractului şi a restului de bani până la 20 august. Pentru fiecare zi de întârziere la plata chiriei, hotelierii vor fi penalizaţi cu 0,1% din valoarea contractului.

Cel mai solicitate plaje au fost cele din staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Jupiter.


Potrivit documentului semnat de către cei doi miniştri, conctractul de închiriere este valabil până la 30 septembrie, hotelierii având obligaţia să predea între 1 şi 15 octombrie, către DADL, sectoarele de plajă pe care le-au administrat în sezonul estival.

Conform contractului cadru care va fi semnat între DADL şi hotelieri, întreţinerea şi igienizarea plajelor cade în responsabilitatea hotelierilor, în timp ce DADL va administra plaja în afara sezonului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite