Unde iesim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galaţi: 6.000 de trandafiri Peste 6.000 de trandafiri din 350 de specii pot fi admiraţi în această perioadă la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Pe o

Galaţi: 6.000 de trandafiri

Peste 6.000 de trandafiri din 350 de specii pot fi admiraţi în această perioadă la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Pe o suprafaţă de 3,5 hectare se găsesc două sectoare principale, "Trandafiri englezeşti" şi "Trandafiri spontani" împărţiţi pe mai multe grupe: Thea, trandafiri agăţători, Poliantha, Floribunda, trandafiri de peisaj şi trandafiri japonezi miniaturali. Preţul unui bilet este de 4,5 lei pentru adulţi şi 1,5 lei copii, iar programul de vizitare este între 9.00 şi 20.00.

Cluj: Premii de teatru şi televiziune

În acest weekend, clujenii pot merge la mai multe spectacole de teatru din cadrul celei de-a 5-a ediţii a galei absolvenţilor Facultăţii de Teatru şi Televiziune de la Universitatea "Babeş-Bolyai". Manifestarea va cuprinde spectacole de teatru, one man-showuri, workshopuri, expoziţii de artă fotografică şi un concert-surpriză în final. Spectacolele vor avea loc de la 11.00 până seara după ora 22.00, în mai multe locaţii din oraş. Intrarea la spectacole este liberă.

Timişoara: Regele TMBase vine în România

Fostul membru al trupei punk The Stupids şi creierul de la Commercial Suicide, Klute, face atmosferă sâmbătă, 14 iunie, în club Setup Avenue din Timişoara. Klute este cunoscut drept regele drumandbassului underground, iar el va face show alături de Kijok de la Kojokstan Troopers, gălăţeanul Goblin şi Dr. Dan, începând cu ora 23.00. Biletul costă 15 lei.

Arad: Şcoală de desen înfiinţată de femei

Muzeul de Artă Arad găzduieşte expoziţia Şcolii de pictură naivă de la Uzdin-Serbia, care însumează 38 de tablouri semnate de 16 artişti din Uzdin. Şcoala a fost înfiinţată de femei, în 1961, când mai multe românce din Uzdin (Serbia) au simţit nevoia să se exprime plastic, între timp însă meşteşugul a fost prins şi de bărbaţi. Expoziţia este deschisă, zilnic, între orele 9.00 şi 18.00, duminica între 9.00 şi 14.00, iar intrarea este gratuită.

Sibiu: Cinefilii se mută în Hermannstadt

Pentru a doua oară consecutiv, TIFF-ul vine, după Cluj, şi la Sibiu. Între 11 şi 15 iunie puteţi viziona 25 de filme ce vor fi proiectate la Sala Studio a Casei de Cultură a Sindicatelor sau în Piaţa Mică din oraş. Printre filmele prezentate se numără şi "Ashes of Time", cea mai nouă peliculă a lui Wong Kar, producţie ce vine direct de la Cannes. Filmul va putea fi vizionat în ultima zi a festivalului, duminică, de la ora 21.45, în Piaţa Mică. Intrările sunt libere.

Iaşi: Expoziţie de pictură moralizatoare

Ieşenii, dar şi cei care vizitează în această perioadă capitala Moldovei pot afla cum şi unde se delectau în urmă cu 100 de ani vicioşii vremii. Muzeul de Istorie a Moldovei găzduieşte o interesantă expoziţie de obiecte vechi care ilustrează pasiunea ieşenilor pentru jocuri de noroc, tutun sau…femei uşoare. Curatorul expoziţiei, Ioana Cioflăncă, a amenajat chiar şi o cameră specială, unde pot fi văzute obiectele folosite odinioară de prostituatele din Iaşi, precum şi o listă cu cele 22 de bordeluri din capitala Moldovei şi adresele unde puteau fi găsite.

Bucureşti : Poftiţi la aer curat şi meciuri

Microbiştii, dar şi cei care doresc să petreacă serile la aer curat şi în acelaşi timp să vizioneze meciurile de la Euro 2008 (foto) sunt invitaţi în Piaţa Constituţiei, Piaţa Revoluţiei, dar şi la terasele din Capitală şi din ţară. În pieţe, meciurile pot fi urmărite între orele 11.00 şi 23.00, iar la terase în funcţie de fiecare patron în parte. Noi vă dorim vizionare plăcută şi fie ca cei mai buni să câştige!

Bucureşti: DJ-ii vă invită la petrecere!

Pentru bucureşteni, DJ Flip nu mai reprezintă o surpriză, fiind pentru a patra oară prezent în Capitală. Petrecerea la care va mixa este una în premieră pentru România, fiind vorba despre o continuare a conceptului "Scratch academy" de anul trecut, axat însă 100% pe DJ şi pe noţiunea de party. Evenimentul are loc sâmbătă în Club Fabrica, cu începere de la ora 20.00, iar intrarea costă 10 lei.

Bucureşti: Faust în imagini

La Librăria Cărtureşti aveţi ocazia să vedeţi expoziţia de fotografie de teatru "Faust" semnată de Mihaela Marin. Artista se află la cea de-a treia expoziţie de fotografie de teatru, după Dorian Gray deschisă publicului în 2005, şi Hamletmachine, care a avut parte de un vernisaj anul trecut. Cel de al treilea album al Mihaelei Marin, intitulat "Faust" este realizat după spectacolul cu acelaşi nume, regizat de Silviu Purcărete la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu, în stagiunea 2007-2008.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite