O ieşeancă şi-a abandonat fetiţa la poarta unei mănăstiri, la scurt timp după naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi au anunţat că o fetiţă a fost abandonată la poarta mănăstirii Frumoasa din Iaşi, miercuri seara, la două ore de la naştere.

Subinspectorul Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, a declarat că fetiţă abandonată era înfăşurat cu tot cu placentă într-un cearşaf şi o geacă şi nu avea cordonul ombilical tăiat, potrivit Agerpres.

 Ea a fost transportată la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi.

"Nou născutul a fost preluat de medicii noştri neonatologi şi pediatri, se află într-o stare generală bună. Nou născutul are o greutate de 3.050 de grame şi a fost găsit împreună cu placenta. Aceasta este o situaţie care se întâlneşte foarte rar la naşterile naturale întrucât placenta se expulzează la jumătate de oră de la naştere. (..) Mama nu a pierdut sânge la naştere, motiv pentru care este greu de găsit", a explicat prof.univ.dr Mircea Onofriescu, managerul Spitalului Cuza Vodă.

Potrivit medicului, se pare că fetiţa a fost abandonată la aproximativ două ore de la naştere de una dintre rudele celei ce i-a dat viaţă.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite