Cel mai ieftină soluţie pentru o cadă nouă este recondiţionarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiunea, obligatoriu făcută de un meşter, costă 150 de lei În timp, vana de fontă sau tablă rugineşte sau se îngălbeneşte. Aceasta deoarece obişnuim să

Operaţiunea, obligatoriu făcută de un meşter, costă 150 de lei

În timp, vana de fontă sau tablă rugineşte sau se îngălbeneşte. Aceasta deoarece obişnuim să folosim pentru curăţarea ei detartrant sau soluţii abrazive. Ce poţi face în această situaţie? Una din soluţii este înlocuirea vechiului mobilier de baie cu unul nou. Preţul unei căzi noi de baie variază între 400 şi 5.000 de lei, în funcţie de calitatea produsului şi de accesoriile încorporate. Specialiştii spun că multe din căzile existente acum pe piaţă, chiar dacă arată mai bine, sunt făcute din acrili şi sunt inferioare celor de fontă, cunoscute ca fiind foarte rezistente în timp.

Trebuie înlăturat vechiul strat de vopsea

Dacă nu eşti pregătit pentru o astfel de cheltuială, dar vrei să dai o faţă nouă căzii tale, ai o altă opţiune: recondiţionarea. Nu este indicat să emailezi cada în altă culoare decât alb. Pentru aceasta, vechiul strat de vopsea trebuie înlăturat şi vana, şlefuită. Dacă este nevoie, cada se chituieşte. După aceea se degresează sau se arde cu lampa de gaz. Se aplică apoi două sau trei straturi de email, la distanţă în timp, pentru a se putea usca. Nu este indicat să se dea mai multe "mâini", deoarece riscul de exfoliere este mare. Cada nu trebuie folosită cel puţin 48 de ore după vopsire. Este indicat să apelaţi la serviciile unui meşter pentru recondiţionarea căzii. Materialele şi manopera nu depăşesc 150 de lei.

În prima lună după efectuarea acestei operaţiuni, vana nu trebuie spălată cu soluţii abrazive, deoarece se zgârie vopseaua. O cadă emailată rezistă chiar şi patru ani, după care se poate aplica o nouă emailare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite