VIDEO EXCLUSIV Piaţa Universităţii: Huliganul de la miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii Adevărul aflați în Piața Universității au observat, două zile la rând, un tânăr pus pe scandal care este tratat cu indiferență de forțele de ordine. Atitudinea agresivă a acestuia a explodat ieri, la miezul nopții, când a încercat să provoace scandal. Cazul a fost documentat video.

UPDATE 22.35 Huliganul cu sămânţă de scandal care s-a prezentat şi ieri în Piaţa Universităţii şi a încercat să provoace angajaţii mai multor televiziuni a revenit şi în a şaptea zi de protest. El a fost surprins din nou de camerele de filmat.

Tânărul, care nu a fost identificat încă de Jandarmerie, a încercat să provoace un conflict cu doi operatori TV care rămăseseră miercuri seară, 18 ianuarie 2012, în Piața Universității.

Acesta a urlat fără motiv la cameramanul unei televiziuni, l-a amenințat și apoi a scuipat în direcția lui. După câteva momente s-a îndreptat către un alt cameraman, de la altă televiziune, tot pentru a provoca scandal.



A pus mâna pe obiectivul camerei și l-a deplasat în lateral, având o atitudine extrem de agresivă. Circul provocat de tânărul care și-a acoperit fața în mare parte a timpului a durat aproximativ cinci minute, perioadă în care puținii jandarmi rămași la fața locului nu au intervenit. Într-un moment de furie, însă, huliganul și-a expus fața și a fost filmat. „Ce vrei mă? Vrei să-mi vezi fața? Uite, mă! Uite fața!", a răcnit tânărul ca un huligan și apoi a scuipat către operator. Cameramanii agresați verbal nu au reacționat la provocare și nici cei care îi însoțeau nu au amplificat conflictul.


VIDEO Tănărul face gesturi agresive către cameramani: înjură, scuipă și pune mâna pe una dintre camere
(Piața Universității: miercuri, 18 ianuarie 2012, ora 23,42)

image

În seara de marți, 17 ianuarie 2012, același tânăr a fost filmat de echipa Adevărul în timp ce încearca să provoace, aproape în același mod, forțele de ordine. „Voi sunteți adevărații huligani. Huliganii sunt în uniforme, în Jandermerie! În spatele uniformelor sunt adevărații huligani! Ăia sunt adevărații huligani!" a strigat acesta către grupul de jandarmi. Nici forțele de ordine nu au răspuns provocării și l-au lăsat în pace pe tânărul agresiv.


VIDEO: Cu o zi înainte, tânărul striga la jandarmi că sunt huligani
(Piața Universității: marți, 17 ianuarie 2012)

Gerogian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat că tânărul nu a fost identificat sau sancționat în vreun fel.

Citește aici cum au decurs protestele de miercuri, 18 ianuarie 1012
A șasea zi de proteste: politicieni, pensionari, studenți în stradă

VIDEO Piața Universității: Dragoste în vremea revoluției

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite