TOP 3 Cele mai inventive evadări din Turnul Londrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu zidurile și turnurile sale masive, Turnul Londrei a rămas, de-a lungul îndelungatei sale istorii, aceeași fortăreață impenetrabilă pe care a început să o construiască William Cuceritorul în 1078.

Dar Turnul - destinat nu doar să reziste în fața unui asediu, ci și să-i "adăpostească" pe prizonierii VIP ai statului - s-a dovedit a fi o închisoare nu atât de sigură precum se dorea a fi. De fapt, mai bine de 30 de deținuți au reușit să scape din Turn în secolele XII-XVIII. Vă prezentăm aici cele mai inventive și îndrăznețe evadări:

Prizonierul care a așteptat ca gardienii să se îmbete - Sir Roger Mortimer, 1 august 1323

Mortimer era un lord influent care, în copilărie, a fost un prieten apropiat al viitorului Eduard al II-lea. Însă odată ce acesta a ajuns pe tron, comportamentul său tiranic și anturajul său corupt l-au făcut pe Mortimer să se îndepărteze de rege și, în cele din urmă, să se revolte împreună cu alți baroni.

În 1322, Eduard a zdrobit armata rebelilor în bătălia de la Boroughbridge și a ordonat executarea acestora. Totuși, regele i-a cruțat viața lui Mortimer și a decis înciderea sa în Turn. Probabil că acesta e locul în care Sir Roger a cunoscut-o pe viitoarea sa amantă și co-regentă, neglijata Regina Isabella.

Citeşte articolul integral pe historia.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite