Noi hipermarketuri ameninţă poziţia Carrefour

0
Publicat:
Ultima actualizare:

servicii imobiliare Colliers Internaţional. În prezent, compania franceză operează în cinci amplasamente - trei în Bucureşti şi câte unul în Braşov şi Ploieşti - şi a anunţat că

servicii imobiliare Colliers Internaţional. În prezent, compania franceză operează în cinci amplasamente - trei în Bucureşti şi câte unul în Braşov şi Ploieşti - şi a anunţat că reţeaua va fi extinsă.
Printre competitorii operatorului francez se numără Cora, care a deschis în 2005 un magazin în cartierul Militari, ajungând la două unităţi în Bucureşti, al treilea complex urmând să fie deschis la Cluj. Poziţia Carrefour este ameninţată şi de nou-veniţii pe piaţă, respectiv retailerii Real şi Auchan, care au fost foarte agresivi în rezervarea unor spaţii, menţionează raportul. Real, divizia de hipermarket a grupului Metro, şi-a asigurat deja mai mult de 10 spaţii şi a ales Timişoara drept primă destinaţie, pentru primăvara anului 2006. Auchan a reuşit să identifice opt zone numai în Bucureşti. Primul magazin Auchan va fi situat în sectorul 3 al Capitalei. Pe lângă Real şi Auchan, pe piaţa românească de retail şi-a anunţat intrarea şi grupul olandez Spar.
Acesta a încheiat un acord cu un partener local şi va dezvolta în România toate conceptele sale, respectiv Spar Express - cel mai mic format, Spar - magazinul de cartier, Eurospar - supermarketul destinat cumpărăturilor săptămânale şi Interspar - hipermarket.
Oraşele care vor cunoaşte cele mai mari dezvoltări sunt Constanţa şi Cluj. De asemenea, Timişoara, Iaşi, Galaţi sau Piteşti, precum şi toate oraşele cu o populaţie mai mare de 70.000 de locuitori prezintă interes pentru dezvoltatori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite