La guvern, în pantaloni scurţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la sărbătorirea zilei de naştere. Tăriceanu a venit punctual la guvern, după ce a petrecut o noapte la Spitalul Elias, în investigaţii.Investigaţii la clinică privatăPremierul şi-a făcut

la sărbătorirea zilei de naştere. Tăriceanu a venit punctual la guvern, după ce a petrecut o noapte la Spitalul Elias, în investigaţii.

Investigaţii la clinică privată
Premierul şi-a făcut apariţia în ţinută lejeră, cu pantaloni scurţi şi piciorul stâng bandajat, şi a urcat pe rampa construită acum câţiva ani ajutându-se de un cadru metalic. După patru ore şi jumătate de şedinţă de guvern, premierul a plecat cu un jeep la o clinică privată, Sanador, unde urmează să facă, printre altele, şi o investigaţie RMN. Potrivit medicului personal al premierului, Şerban Rădulescu, Tăriceanu nu are decât "o uşoară întindere de ligament". Purtătoarea de cuvânt a guvernului, Oana Marinescu, a declarat că deocamdată nu se poate vorbi de un concediu medical pentru primul-ministru, iar conduita terapeutică se va stabili după finalizarea investigaţiilor. Ea a precizat că, deşi Tăriceanu a ales să nu se întoarcă la Elias, ci să meargă la o clinică privată, nu a fost nemulţumit de îngrijirea de la Elias.

Presiune pe Legile siguranţei naţionale
Guvernul a discutat ieri pe marginea pachetului de legi privind siguranţa naţională, constatând că, deşi legile au fost transmise ministerelor încă din 24 mai, pentru ca acestea să-şi formuleze punctele de vedere, nouă miniştri nu au formulat încă niciun răspuns. Între cei în culpă se află ministrul justiţiei, ministrul comunicaţiilor, dar şi miniştrii delegaţi. Premierul a afirmat că, în caz că aceste instituţii nu îşi formulează punctele de vedere până la proxima şedinţă de guvern, pachetul de legi va fi trimis parlamentului fără a ţine cont de aceste observaţii. Tăriceanu a precizat că este necesar în special avizul Ministerului Justiţiei, dar a semnalat că, deşi pachetul legislativ conţine patru legi, este nevoie şi de o lege-cadru. Această lege-cadru a fost pregătită de Departamentul pentru Securitate Naţională din cadrul Guvernului şi a fost pusă ieri în dezbatere publică. Primul-ministru a subliniat că noua legislaţie trebuie să ducă la eficientizarea activităţii instituţiilor statului, dar aceasta să se acorde prioritate respectării drepturilor şi libertăţilor individului.

Si alţii au păţit-o…
Si demnitarii sunt oameni şi au pasiuni mai mult sau mai puţin periculoase. Unii sunt pasionaţi de pescuit, alţii de vânătoare, alţii de automobilism sau motociclism. Dacă pescuitul nu este atât de periculos, vânătoarea şi motociclismul s-au dovedit că da. A păţit-o vicepreşedintele american, Dick Cheney, care şi-a împuşcat la o partidă de vânătoare cel mai bun prieten. A păţit-o guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, care a fost de două ori victima unui accident de motocicletă. La începutul anului, Arni, împreună cu fiul său, în vârstă de 12 ani, a vrut să se plimbe cu Harley-Davidson în jurul reşedinţei. Un automobil ce mergea cu spatele pe stradă a intrat în faţa motocicletei. Guvernatorul nu a putut ocoli vehiculul şi l-a lovit. Urmarea: 15 copci pentru o tăietură la buză. Din fericire, fiul său a suferit numai zgârieturi şi contuzii uşoare. În 2001, "Terminatorul" a petrecut patru zile în spital după ce şi-a rupt şase coaste într-un accident asemănător. Ai spune că plimbările cu bicicleta nu sunt periculoase. Dar preşedintele Bush a trebuit să iasă în lume cu nasul julit şi cu tăieturi pe faţă după ce a căzut de pe bicicletă în timpul unei plimbări. Regelui Norvegiei, Harald, îi place să-şi conducă singur automobilul. Automobiliştii norvegieni s-au întâlnit deseori cu el pe autostradă. Iar când au constatat că acesta depăşeşte viteza legală sau nu poartă centura de siguranţă, au sunat la poliţie. Din această cauză, suveranul a luat mai multe amenzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite