Alt guvern fugit de-acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul toacă bani pentru o cauză pierdută: promovarea imaginii României Fiecare guvern care a stat mai mult timp la Palatul Victoria a avut acelaşi hobby: promovarea imaginii României

Guvernul toacă bani pentru o cauză pierdută: promovarea imaginii României

Fiecare guvern care a stat mai mult timp la Palatul Victoria a avut acelaşi hobby: promovarea imaginii României în lume. Acest hobby a tocat căruţe de bani şi a generat răsunătoare eşecuri (escrocherii): "Eterna şi fascinanta Românie", "România mereu surprinzătoare" şi "Fabulos spirit". Şi Guvernul Tăriceanu se pregăteşte să toace bani pentru această cauză pierdută.

Până la sfârşitul anului, vor fi cheltuite 7,6 milioane de euro pentru două campanii de comunicare ce vizează îmbunătăţirea imaginii românilor în Italia, respectiv Spania. Încă nu se cunoaşte cum vor arăta spoturile tv sau machetele publicitare. Totuşi, am aflat că se intenţionează construcţia într-o piaţă publică din Milano şi Roma a unui "pavilion expoziţional" botezat "Casa România", care să imite... o locuinţă românească modernă.

Autorii acestui concept de promovare vor avea o misiune dificilă în alegerea tipului de casă. Vor avea ei curajul "să înalţe" un bloc ceauşist, păzit de maidanezi şi gunoaie, cu subsolul inundat? S-ar putea angaja şi nişte actori care să interpreteze roluri de "blocatari": să bage manele, să scoată grătarul cu mici în parcare, să întindă sârmele cu rufe şi să-şi arate burţile păroase la şedinţa comitetului de bloc.

S-ar putea merge şi pe varianta caselor din Pipera. Nu chiar palatul aurit al lui Becali! Casele de vacanţă ale parlamentarilor, poliţiştilor, judecătorilor pot fi bune exemple. Dacă ar exista pericolul depăşirii bugetului, s-ar putea recurge la butaforii.

N-ar fi nevoie de actori, sunt destui amatori care să joace, pentru doi mici cu muştar, rolurile de impostori pe care îi vedem în fiecare zi la tv. O variantă ieftină, care îmbină tradiţia cu modernitatea, ar fi ridicarea la Roma, lângă Columna lui Traian, a unor case după modelul celor din satele noastre: fără apă, fără canalizare, pustii...

Proiectul "Casa România" va fi un eşec. Pentru că nici Guvernul Tăriceanu n-a înţeles că problemele de imagine ale românilor nu se rezolvă în exterior (prin campanii de advertising), ci în ţară.

Prin investiţii în educaţie, învăţământ, sănătate, reforme şi modernizarea societăţii. Românii plecaţi în Spania şi Italia se comportă cum au învăţat acasă. Aici, educaţia şi moralitatea sunt în faliment. Iar guvernanţii sunt fugiţi din "Casa România". De 18 ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite