Un grup de sase elevi bucuresteni s-au facut patroni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii au firma de calculatoare

Sase elevi innebuniti dupa calculatoare si-au facut propria firma. Sediul este in sufrageria din apartamentul directorului (elev in clasa a XII-a), acolo unde o secretara (eleva si ea) raspunde la telefoane si incheie contracte. Se urca pe blocuri de 10 etaje ca sa instaleze cabluri, infrunta atat vremea rea, cat si nemultumirea locatarilor, stau la firma si repara calculatoare pana la doua noaptea, totul ca sa ofere clientilor lor internet de calitate.
Au pus afacerea pe roate cu 5 milioane
"Am inceput afacerea cu 5 milioane pe care mi i-au dat ai mei, cu calculatoare imprumutate de la prieteni si cu imprimante aduse de angajati de acasa", spune Laurentiu Colan, directorul firmei. ,Multi prieteni de-ai mei se plangeau de firmele de internet din zona si imi spuneau ca au tarife scumpe. Asta m-a determinat sa-mi fac afacerea mea, sa ofer servicii mai bune si mai sigure de transmisii de date si internet", adauga Laurentiu. Firma ,Colan-net" are doi angajati, un administrator si trei colaboratori. Toti sunt elevi, in clasa a XI-a sau a XII-a, majoritatea la Liceul Teoretic ,Ion Barbu" din Capitala. ,Momentan, nu am decat doi angajati cu carte de munca, pentru ca ceilalti sunt minori, dar acestia lucreaza ca si colaboratori", explica directorul. Infiintata din iulie 2005, firma elevilor s-a extins rapid: ,Am aplicat preturi mai mici decat concurenta si asa am reusit in prima luna sa facem 80 de clienti. Plus de asta avem servicii prompte, orice defectiune e reparata in maximum 24 de ore si multi clienti ne lauda pentru asta. Mai ales babutele ne felicita ca mergem si la scoala si ca avem timp si pentru asta", spune mandru Laurentiu.
Au peste 200 de clienti
Ca sa se faca cunoscuti, elevii au impartit fluturasi prin liceu, pe la colegi si in zona unde urma sa se deschida firma. Acum au peste 200 de clienti, dar o data cu acest numar au crescut si obligatiile angajatilor. ,Nu avem functiile bine definite in firma, pentru ca suntem la inceput. Eu sunt casier, tehnician soft si tehnician hardware", spune Daniel Plesea. ,Cand termin treaba tarziu mai dorm pe la Laurentiu si se intampla sa nu ajung de dimineata la primele ore, dar trebuie sa facem asa ca sa-i multumim pe clienti si sa ni se duca vestea de firma serioasa", adauga Dan. ,Devine tot mai greu, dar facem asta pentru ca place enorm. La blocuri trebuie sa obtinem autorizatia de la administrator, pentru ca sunt tot felul de probleme cu terasa, iar vecinul de la zece face gura, ca el nu e de acord. Odata am asistat la o bataie intre locatari, unul era nemultumit ca noi urcasem pe bloc, iar altul ne lua apararea si au ajuns sa-si dea in cap cu batele de baseball", spune Dan.
Elevii-patroni isi sponsorizeaza liceul
"Un colaborator de-al meu, elev in clasa a XI-a la Liceul "Ion Barbu", a aflat ca acolo sunt probleme cu furnizorul de internet si mi-a spus, iar eu i-am propus doamnei directoare un contract. Am vrut sa-l ofer gratis, pentru ca invat aici din clasa intai, dar sunt niste formalitati si astfel am facut un contract de sponsorizare", explica Laurentiu. ,Le-am acordat tot creditul. Sunt copiii scolii, ii cunosc si am incredere. Ce ne-au facut ei aici a fost verificat de specialisti si e in regula. Le merge capul copiilor astora mai mult decat credem noi", zice Adriana Dadarlat, directoarea liceului. Elevii vor sa urmeze facultati de profil ca Management sau Marketing, totul manat de ideea ca firma lor sa prospere.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite