Cu un gram de păr, băimărenii pot să afle bolile de care suferă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analiza medicală a firului de păr costă 420 de lei, iar rezultatul să dă într-o lună. Farmacia Helena este singurul loc din judeţ unde băimărenii pot să-şi facă analiza medicală a firului de păr şi să afle concentraţia de toxine din organism.

Analiza minerală tisulară sau analiza firului de păr se face în Baia Mare de doi ani. Mulţi băimăreni însă nu ştiu de existenţa acestei proceduri. Este una dintre cele mai moderne, complete şi neinvazive metode de laborator pentru evaluarea stării de sănătate a unui pacient. „Cu doar un fir de păr de cinci centimetri lungime, omul poate să-şi afle nivelul celor mai importante minerale din organism: 30 esenţiale pentru sănătate şi 6 toxine”, spune biologul farmaciei băimărene Helena.

Aparatul pentru determinarea exactă a nivelului de toxine din organism se găseşte doar în Italia, de aceea în Baia Mare ca şi în alte centre din ţară se face doar recoltarea eşantionului de păr, adică a unei şuviţe de un gram. Părul se ia din oricare din zonele capului, din zona pubiană sau axială. După recoltare părul se trimite la Bucureşti şi de acolo la marele centru din Italia.

Doar patru băimăreni şi-au făcut analiza

Până acum doar patru băimăreni au fost interesaţi să afle nivelul celor mai periculoase minerale toxice pe care le au în organism, de genul aluminiului, plumbului sau arsenicului. „Am avut cereri doar din partea oamenilor cu bani. Probabil mulţi ar vrea să afle bolile de care suferă şi să-şi facă analiza, dar preţul este destul de ridicat şi majoritatea nu-şi permit”, mărturiseşte biologul.

Costul unei asemenea analize se ridică la 420 de lei, iar rezultatul vine peste o lună. În urma rezultatului, se indică un tratament cu produse din Italia pe o durată de şase luni, iar după acestea este indicat să se repete analiza. Cei care doresc să apeleze la această metodă neconvenţională nu au voie să folosească produse de întreţinere a părului, gel şi lac fixativ, înainte cu trei zile de a se prezenta la analiză. Totodată este indicat să se spele cu un şampon neutru înainte cu trei zile.

Chestionar pentru efectuarea analizei

Înainte de a fi prelevată şuviţa de păr, pacientul trebuie să completeze un chestionar. Cele mai importante puncte ale acestuia sunt tipul de păr, culoarea naturală şi dacă este vopsit, bolile de care suferă persoana şi autoaprecierea stresului din ultimele trei luni.

Această analiză determină starea metabolismului pacientului din ultimele trei luni, şi totodată faza de răspuns la stres şi tratamentul corespunzător. Se indică creşterea randamentului profesional printr-o corectă remineralizare a organismului şi se determină tendinţa la maladii grave şi prevenirea acestora prin tratamentul cu integratori şi prin dieta adecvată.

Mai bună decât analiza de sânge

Analiza sangvină indică nivelul de minerale existent în sânge, iar analiza medicală a firului de păr măsoară nivelul mediu al mineralelor conţinute pe o perioadă de circa trei luni. „Analiza sangvină e influenţată de ceea ce ai consumat cu o zi în urmă, dar analiza firului de păr este mult mai exactă şi indică toxinele”, declară biologul farmaciei băimărene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite