Un val gigantic misterios a ucis 12 persoane în Alger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protecţia civilă algeriană a anunţat că 12 persoane au fost "măturate" de un val de proporţii uriaşe ce a devastat o plajă a oraşului Mostaganem, aflat în vestul ţării. Nicio

Protecţia civilă algeriană a anunţat că 12 persoane au fost "măturate" de un val de proporţii uriaşe ce a devastat o plajă a oraşului Mostaganem, aflat în vestul ţării. Nicio explicaţie oficială nu a fost oferită pentru originea acestei unde gigantice, asemănată de locuitori unui minitsunami.

Profesorul Loth Bonatiro, specialist în astronomie şi paleontologie al Centrului Algerian de Cercetări în Astronomie, Astrofizică şi Geofizică (CRAAG), este de părere că valul ar fi putut fi provocat de un experiment cu arme convenţionale efectuat în Marea Mediterană. "Fenomenul ar putea avea ca origine un experiment ştiinţific pentru testarea unor arme convenţionale", a declarat Bonatiro, subliniind că nu s-ar putea vorbi despre arme biologice sau nucleare.

El a reamintit că Franţa, Italia ori Spania efectuează, la intervale regulate de timp, acest gen de experienţe. Deşi locuitorii susţin că a fost vorba de un tsunami de dimensiuni mai mici, expertul de la CRAAG nu împărtăşeşte această opinie. "Un val tsunami este mult mai larg, iar cel de la Mostaganem nu a afectat decât o singură plajă, cea numită a Micului Port", a mai spus el.

Cutremur de 4,6 grade

Pe de altă parte, centrul seismologic de la Stasbourg a înregistrat, cu doar câteva ore înainte, un cutremur de 4,6 grade pe scara Richter în mijlocul bazinului mediteraneean. Seismul nu a fost însă surprins de aparatele de la CRAAG. Specialiştii din Strasbourg au spus însă că este imposibil ca acest seism să se afle la originea valului ucigaş. "Pentru producerea acestuia ar fi fost nevoie de un cutremur de cel puţin şase grade", a declarat un responsabil al centrului. Cele 12 persoane care au fost luate pe sus de unda enormă erau, în mare parte, turişti veniţi inclusiv din Spania şi Franţa, Mostaganem oferind şi posibilitatea unor tratamente balneare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite