Consumul de gaze a scăzut cu 15% anul trecut - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre scăderea consumului de gaze cu 15%, contrazicerea Guvernului de către Directive europene sau preţul unui complex de schi în masivul Parâng. Printre alte subiecte, 112 români au diplomă de om deştept, iar Mircea Radu trece în spatele camerei.

Consumul de gaze a scăzut cu 15% anul trecut. Consumul de gaze naturale la nivel naţional a scăzut anul trecut cu 15%, la 140 milioane MWh (13,2 miliarde metri cubi), faţă de 165 milioane MWh (15,5 miliarde metri cubi) în 2008, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Scăderea consumului a fost determinată de criza economică mondială, care a afectat şi industria românească, o parte din marii consumatori de gaze (zona industrială) diminuându-şi sau sistându-şi activitatea, potrivit România Liberă.

Guvernul a minţit în privinţa vârstei de pensionare. Executivul a susţinut că UE ne-a impus creşterea vârstei de pensionare. Directivele europene îl contrazic. Deşi reprezentanţii executivului au justificat stabilirea unei vârste egale de pensionare, de 65 de ani, pentru femei şi bărbaţi prin nevoia de aliniere a României la legislaţia europeană, directivele Uniunii nu prevăd niciun fel de obligaţie în acest sens. O recunoaşte chiar Consiliul Legislativ al Parlamentului României, care a avizat, la finele săptămânii trecute, o iniţiativă cetăţenească în privinţa pensionării. Aceasta contrazice prevederile proiectului legii unice a pensiilor şi propune menţinerea vârstei de pensionare la 60 de ani pentru femei şi la 65 de ani pentru bărbaţi, până în 2050, scrie Evenimentul Zilei.

280 de milioane de lei pentru telegondolă.
Firmele Krantz Eurocenter din Piteşti, Doppelmayr Austria şi Acomin Deva au depus ieri o ofertă în valoare de 280 de milioane de lei pentru realizarea proiectului unui complex de schi în Masivul Parâng, care include şi o telegondolă. Construirea telegondolei a fost anul trecut în centrul unui scandal, fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, fiind acuzată că a dat bani din bugetul ministerului pentru ca soţul ei, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroşaniului, să pornească acest proiect, anunţă Jurnalul Naţional.

112 români au diplomă de om deştept. Românii n-au chef să-şi testeze IQ-ul. Numai 112 s-au înscris în Mensa, asociaţia oamenilor inteligenţi. Spre comparaţie, Bulgaria are 600 de mensani, iar Ungaria, 800. Ca să intri în asociaţie trebuie să dai un test şi să obţii un scor de peste 131, ca IQ. Din Mensa România fac parte elevi, studenţi, doctori, ingineri, economişti şi, până nu demult… un miner din Valea Jiului, anunţă Gândul.

Mircea Radu trece în spatele camerei. În lipsa unor oferte consistente în televiziune, fostul prezentator de la „Din Dragoste” ar accepta să fie profesor de fotografie. Din luna iunie a anului trecut, Mircea Radu este şomer. În tot acest timp, zvonurile l-au plasat fie la Antena 1, în locul lui Lucian Mândruţă, fie într-un nou show marca Lazarov. Negocierile cu televiziunile se pare că au eşuat, iar singura propunere solidă îi vine lui Mircea Radu din cu totul altă parte: i s-a oferit un curs de fotografie la Universitatea Dalles din Bucureşti, anunţă Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite