"Mă gândesc serios să îmi dau demisia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ralu Filip, este extrem de nemulţumit că din instituţia pe care o conduce ar putea face parte două personaje controversate: Vladimir

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ralu Filip, este extrem de nemulţumit că din instituţia pe care o conduce ar putea face parte două personaje controversate: Vladimir Bogdănescu, propus de PC, care este şi angajat al Antenei 1, şi Aristide Buhoiu, susţinut de PRM. Ralu Filip este supărat şi pe PSD şi îl acuză pe Viorel Hrebenciuc că a făcut o înţelegere proastă cu cei de la PD. Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, spune că se gândeşte să plece din CNA.
- Cum comentaţi noile propuneri pentru CNA?
- Ioan Onisei este o propunere pe care o consider foarte bună, pentru că, în calitate de membru al Comisiei de cultură în perioada 2001-2004, a fost implicat în dezbaterile şi adoptarea Legii audiovizualului. La Vladimir Bogdănescu cred că este o problemă. Până acum, niciunul dintre membrii Consiliului nu a venit direct de la un post de radio sau televiziune în CNA, chiar dacă unii dintre ei au în background-ul profesional realizarea de emisiuni. În al doilea rând, un om al Antenei 1 aici va naşte, cu siguranţă, speculaţii şi suspiciuni în legătură cu atitudinea CNA faţă de Antena 1. Cum patronul acestei televiziuni este dl. Voiculescu, şi e şi şeful PC, aceasta este o situaţie singulară. Toate aceste lucruri nu au cum să mărească încrederea în CNA şi să-i sporească autoritatea. Mulţi vor spune că Aristide Buhoiu are experienţă în televiziune, dar repet că, în CNA, această experienţă nu are niciun fel de importanţă.
- Pe cine aţi fi preferat?
- Am sperat că un om de foarte bună calitate cum este Călin Anastasiu ar putea să ajungă aici. E sociolog, vine din societatea civilă, cunoaşte domeniul audiovizual. I-am prezentat lui Mircea Geoană această propunere.
- De ce nu a venit PSD cu această iniţiativă?
- A vrut, dar s-a aflat că Viorel Hrebenciuc a făcut o înţelegere cu PD, care a obligat PSD să nu mai propună, în schimbul votului la avocatul poporului. Consider că această înţelegere a făcut mult rău atât CNA, cât şi PSD-ului.
- Se pune în discuţie şi alegerea unui nou preşedinte al CNA?
- Conform legii, mandatul este de şase ani şi el expiră în noiembrie 2008. Pot să vă spun că până atunci e bătut în cuie. Cine ar putea să determine o schimbare sunt eu, în sensul de a renunţa la această funcţie. Vreau să spun că mă gândesc serios la acest lucru, în funcţie de rezultatul votului de miercuri, pentru că nu cred că are rost să fiu preşedintele unei instituţii care e târguită în halul acesta.
- Vreţi să spuneţi că, în cazul în care sunt aleşi Bogdănescu şi Buhoiu, vă veţi da demisia?
- Unul dintre ei sigur va ieşi. Iau în calcul această posibilitate ca să fiu consecvent cu mine.
- Totuşi nu aveţi un cuvânt de spus?
- Nu am niciun cuvânt de spus. Am discutat cu oamenii, pentru că am legături bune în mai toate partidele, cu excepţia PRM. La unii am găsit înţelegere. Geoană a vrut să-l propună pe Anastasiu, dar Hrebenciuc a sărit în sus şi a zis că i se pătează onoarea, că el a făcut o înţelegere şi PSD trebuie să o respecte.
- În locul dvs, acum sau în 2008, pe cine aţi vedea?
- Hrebenciuc s-a înţeles cu PD-ul ca în 2008 să fie votat candidatul lor, adică Ioan Onisei. Eu cred că Onisei poate fi un preşedinte bun şi nu ar avea nevoie de astfel de înţelegeri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite